Društvo

Niš deo “budućnosti urbane Evrope”. Naš grad u prestižnom londonskom časopisu “Stari gradovi nove ambicije”

Nakon dvogodišnjeg istraživanja i Grad Niš će se naći u prestižnom časopisu “Old Cities New Ambitions – The Future of Urban Europe” Londonske škole ekonomije i političkih nauka, pohvalila se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. U brošuri u kojoj će i Niš naći svoje zasluženo mesto, nalazi se 162 grada. Iz Srbije su rame uz rame sa velikim Evropskim gradovima stali i Beograd i Novi Sad.

 

“Dve godine su istraživali određene prilike u našem gradu i jako sam ponosna što će se i grad Niš naći u brošuri u kojoj su gradovi Engleske, Holandije, Belgije, Francuske…”, kazala je Sotirovski.

Gradonačelnica je istakla da je posebno raduje činjenica koja je istaknuta u časopisu a odnosi se na to koliko je Niš napredovao na putu ka Evropskoj uniji. U časopisu o svojim abicijama, i o ambiciji razvoja gradova u budućnosti govore i pojedini gradonačelnici, a takav poziv dobio je i Niš.

“Oni nas pozivaju da i mi damo jedan osvrt na prethodne godine, na godine pandemije, na godine ekonomske krize i kako smo uspeli da se sa tim suočimo, prebrodimo i da se pri tom izdvojimo”, rekla je Sotirovski.

Tokom poslednje dve godine, LSE Cities je istraživao kako su se evropski gradovi razvili, o problemima i prilikama sa kojima su se suočavali, kao i o podršci koja im je potrebna za stvaranje pravednije, održivije i demokratske budućnosti. Ta istraživanja će se naći u novoj publikaciji. Ona će obuhvatiti najnovije istraživanje, predstaviti nove podatke i studije slučaja, i spojiti gledišta stručnjaka iz gradova i urbanih lidera, navedeno je na sajtu Londonske škole.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Lepo bi bilo da Gradonacelnica zna Engleski jezik i onda prica o poziciji Nisa. Nudim se za edukaciju, bez ikakve nadoknade (Grad zasluzuje).

  2. Većina naroda nije ni svesna koliko su nas ovi unazadili.
    Mnogo smo glup, tužan i jadan narod.

  3. Лепо би било да је почетак предходна три коментара почео са честиткама, али ко ће народу угодити.Радујем се што ће Ниш стати раме уз раме са великим европским градовима и све честитке граду Нишу; нисам рођена у њему, али у њему живим и изгледа више га волим од аутентичних Нишлија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com