Sport

Niš čeka titulu: Radnički bolji od Partizana

Radnički je ove sezone bolji tim od Partizana, a to je i dokazao nastadionu u Humskoj savladavši crno-bele sa 1:0 u derbiju 25. kola Superlige Srbije.

Niški tim je u Beogradu odigrao taktički besprekornu utakmicu, Nenad Lalatović je nadmudrio Zorana Mirkovića, a heroj Radničkog ponovo je bio sjajni Nermin Haskić, koji je u 41. minutu postigao svoj 17. gol u prvenstvu i ubedljivo je najbolji strelac lige.

Upravo je gol Haskića bio gotovo sve što je vredno pomena iz prvog dela igre. Radnički je visokim presingom napravio dosta problema Partizanu, koji za 45 minuta nije uspeo ozbiljnije da zapreti golmanu Borivoju Ristiću.

Na startu duela uglavnom je vođena borba na sredini terena. Crno-beli su pokušavali više da napadaju. Ipak, gosti su perfektno stajali na terenu i lako su dobijali duele u defanzivi.

Kako je meč odmicao igralo se sve bolje, ali i sve grublje. Uglavnom su igrači i jedne i druge ekipe pokušavali šutevima iz daljine. Jedan takav udarac uputio je Nemanja G. Miletić, no lopta je završila pored desne stative. Priliku je imao i Nemanja Nikolić kada nije bio precizan. Glavom je poslao loptu iznad prečke.

Nišlije su igrale strpljivo, čekale su svoju priliku i dočekale je u 41. minutu, kada se dogodio odlučujući trenutak na meču. Stefan Đorđević se odlično ubacio po levoj strani i uputio opasan centršut u kazneni prostor, Petar Grbić je propustio loptu, mladi štoper Partizana Pavlović se spetljao i nije uspeo da interveniše ispred Haskića, a ovaj je spremno dočekao poklon i rutinski savladao Vladimira Stojkovića.

Partizan je u drugo poluvremu ušao mnogo agresivnije. U 52. minutu Rikardo je tukao silovito sa ivice kaznenog prostora, pravo u dobro postavljenog Ristića.

U 61. minutu crno-beli su bili najbliži izjednačenju. Centrirao je Đerlek, a Rikardo u padu zahvatio loptu glavom i pogodio stativu.

Izabranici Nenada Lalatovića su odoleli tom naletu domaćina i od 65. minuta su uspostavili ravnotežu na terenu. Pankov i Crnomarković su su u potpunosti neutralisali Rikarda i Nikolića, a Drinčić i Bondarenko su uz pomoć rezerviste Nome počeli da dobijaju duele na sredini terena i crno-beli do kraja meča nisu uspeli da ozbiljnije zaprete.

Na sve načine je Partizan pokušavao da izbegne poraz. Poslao je Mirković na teren i jedinog preostalog pravog napadača Dejana Georgijevića umesto Armina Đerleka, i tako domaći krenuli na sve ili ništa. Probao je Rikardo ponovo u 79. minuta, ali nije bio precizan. Njegov udarac koji je uputio iz daljine završio je visoko iznad gola.

Kako je meč odmicao tako su igrači Partizana bili sve nervozniji. Poslednju priliku je propustio Aleksadnar Šćekić čiji udarac glavom završio pored stative.

Radnički se u finišu uspešno odbranio i nastavio da piše istoriju, pošto je ostvario osmi vezani trijumf u prvenstvu. Klub sa Čaira se ovom pobedom učvrstio na drugoj poziciji na tabeli jer sada ima 11 bodova više od trećeplasiranog Partizana, a sedam manje od lidera Crvene zvezde.

PARTIZAN-RADNIČKI 0:1 (0:1)

Beograd, 6. marta-stadion Partizana. Gledalaca: 6.500. Sudija: Srđan Jovanović 7.5. Strelac: 0:1 Haskić 41. Žuti kartoni: Pantić, Valijente (Partizan), Đorđević, Haskić, Bondarenko, Ristić (Radnički).

PARTIZAN: Stojković, N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, N.G. Miletić, Šćekić, Kosović (od 89. Stevanović), Tošić (od 46. Pantić), Đerlek (od. 72. Georgijević), Nikolić, Rikardo.

RADNIČKI: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Kojašević (od 75. Noma), Grbić, Ranđelović (od 86. Petrović), Haskić (od 90. Nikodijević).

REČ TRENERA:

Nenad Lalatović, Radnički:

-Opet sam pretrpeo mnogo uvreda, nisam reagovao. Opet mi vređaju porodicu, ali ja sam ja. Sve ću da izdržim zbog ovih sjajnih momaka. Možete da me mrzite, ne volite, ali znam ko sam i šta sam, to pokazujem iz utakmice u utakmicu. Navikao sam na to. Bilo koji trener u Srbiji da pravi ovakve rezultate kao što ih pravim ja, pravili bi ga od zlata. Iskren sam i pošten momak. To njima smeta. Možete da me mrzite, da me ne volite, ali znam ko sam i šta sam. Igra je bila požrtvovana, taktički smo se nadmudrivali. Pobedili smo, nije to lako na njihovom stadionu, pogotovo dobiti Partizan koji je igrao dobro protiv Crvene zvezde. Bili su puni samopouzdanja, ali i mi smo. Išli smo na tri boda i to smo i ostvarili. Pokazali smo da ništa nije slučajno, svejedno nam je ko sudi, mogu i Kolinu da vrate iz penzije. Momci apsolutno zaslužuju mesto na kojem jesmo. Moram da budem realan. Ispred Partizana smo u ovom trenutku, ali ih cenim, imaju svoj kvalitet. Zvezda je u ovom trenutku najbolja ekipa u Srbiji, a posle Zvezde smo mi. Tu smo gde jesmo zahvaljujući ovim momcima, ne meni. Vlada porodična atmosfera u klubu, a porodica kada se drži na okupu ona je uspešna.

Zoran Mirković, Partizan:

-Plašili smo se ove utakmice. Jednostavno, došla je posle derbija gde se ekipa iscrpela emotivno i fizički. Čini mi se kao da nismo mogli da ubacimo u brzinu više. Ispostavilo se da smo iz jedne šanse, jednog šuta primili gol. Imali smo neke svoje šanse u drugom poluvremenu i nismo ih iskoristili. Čestitam Radničkom na pobedi.

Sramota u Humskoj: Lalatovića gađali i vređali

Trener fudbalera Radničkog Nenad Lalatović brutalno je vređan na stadionu u Humskoj tokom utakmice protiv Partizana. Navijači Partizana prvo sa zapadne tribine, a potom i ostali, uglavnom su pominjali porodicu trenera Radničkog. Uvrede su počele krajem prvog poluvremena, a Lalatović je između ostalog i gađan upaljačima, koje je sam skupljao i potom ih predao delegatu. Uvrede su se nastavile i na početku drugog poluvremena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com