Društvo

Niš će dobiti spomen sobu žrtvama NATO agresije

Predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na Кosovu i Metohiji razgovarali su sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski o radu tog udruženja u Nišu i o potrebama porodica koje žive na teritoriji Nišavskog i Topličkog okruga, a koje su ostale bez svojih najbližih u terorističkim akcijama takozvane oslobodilačke vojske Кosova i tokom NATO bombardovanja.

Predstavnici udruženja rekli su da nakon spomen sobe u Beogradu, njihov cilj je da i u Nišu otvore kancelariju sa Spomen-sobom u znak sećanja na poginule, kidnapovane i nestale civile, pripadnike vojske i policije.

Predsednik Udruženja Simo Spasić rekao je da bi spomen soba objedinila sve žrtve od Košara do Horgoša na jednom mestu.

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na Кosovu i Metohiji

 

“Ja se nadam da će gradonačelnica imati razumevanja i da nam dodeli prostorije u kojima bi mogle majke da se okupe, sestre braća, gde ćemo da imamo fotografije civila, vojnika policajaca, da ih otrgnemo od zaborava”, kazao je Spasić novinarima.

Foto: press služba gradonačelnice Niša

Gradonačelnica je rekla da će videti na koji način grad može da im pomogne.

“To je samo delić onoga što grad može da učini za njih, što ne znači da ćemo na taj način umanjiti njihovu bol. Samo u Nišavskom, Topličkom okrugu živi mnogo porodica čiji su najblaži kidnapovani i ubijeni na Kosovu. Ako se radi samo o prostoru, videćemo da taj prostor pronađemo, opremimo, kako bi on bio jedna trajna spomen soba kojom će Niš da se ponosi”, istakla je Sotirovski.

U petak 9.aprila će svečano biti otkrivena spomen ploča junacima sa Košara, na istoimenom Bulevaru koji spaja Bulevar 12. februar i Nikole Tesle.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com