Društvo

Niš će dobiti punu podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijlna pitanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordjević boravio je u Nišu gde se sastao sa gradonačelnicom Dragonom Sotirovski, a sasranku je prisustvovala i zamenica gradonačelnice Dušica Davidović koja je resorno zadužena za oblast socijalne zaštite. Prema rečima Sotirovski na sastanku je bilo reči o onome što grad namerava da u narednom periodu realizuje u oblasti socijalne zaštite.

Djordjević je rekao da će Niš imati punu podršku ministarstva za dovodjenje novih investitora, ali i za rešavanje problema kao što je zbrinjavanje dece beskućnika.

‘’Sa gradonačelnicom i njenom zamenicom smo razgovarali o pitanjima koja se odnose na socijalu, a ono što me posebno raduje je činjenica da se već krenulo sa realizacijom ideja koje će se sprovesti jer žele promene u Nišu i kvalitetniji život. Pričali smo o tome da probamo da dođemo do odgovora građana i šta oni najviše očekuju od grada Niša kada je u pitanju oblast u kojoj sam ja ministar. Mogu da obećam da će imati i podršku ministarstva kada je u pitanju socijalna zaštita, osobe sa invaliditetom, borci veterani.Napravićemo dobar plan kako da sve to ostvarimo i jedan iskorak. Shvatamo i koje probleme je Niš imao i na rešavanju pitanja beskućnika ili deca ulice o radićemo na tome da se to na jedan planski način reši i to iskoreni. To je problem sa kojim se sreću i razvijene zemlje u svetu, ali timskim radom sve to možemo da iskorenimo. Radićemo in a dovođenju investitora, a time i na smanjenju nezaposlenosti’’, istako je ministar Đorđević.

Sotirovski je kazala da u oblasti socijalne zaštite postoji mnogo “nerešenih stvari, otvorenih tema i planova”, a grad će za njihovo rešavanje koristiti ne samo budžetska sredstva, već i donacije i evropske fondove.

‘’Socijala je važna i velika oblast kojom će se u budućnosti baviti moja zamenica Dušica Davidović, susret sa ministrom sam iskoristila da porazgovaramo o onome što grad planira u ovoj oblasti, a planova ima mnogo. U rešavanju problema u ovoj oblasti nećemo se rukovoditi samo time da koristimo sredstva iz sopstvenog budžeta, već ćemo za to koristiti donacije i razne fondove’’, kazala je Sotirovski koja očekuje značajnu pomoć u ovoj oblasti od resornog ministarstva.

Ministar Đorđević je rekao na konferenciji za novinare da je stanje u gerontološkim centrima u Srbiji, kada je u pitanju korona virus, stabilno i da samo manje žarište postoji u gerontološkom centru u Priboju.

“Oboleli korisnici tog doma su dobro i imaju lakšu kliničku sliku”, kazao je Djordjević.

Koliko je do sada korisnika staračkih domova na jugu Srbije preminulo od korona virusa pitanje je na koje novinari nisu dobili precizan odgovor.

“Vodimo evidenciju, ali nismo merodavni da kažemo koji je korisnik od čega preminuo. U Nišu smo imali korisnika koji je imao 80 odsto kancera i koji je takav smešten u bolnicu zbog korone. Da li je preminuo zbog korone ili kancera nisam merodavan, niti sam neko ko vodi evidenciju o tome”, izjavio je Djordjević.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na dnevnom nivou dostavlja Ministarstvu zdravlja sve podatke o korisnicima gerontoloških centara, ne samo o koroni već i o drugim bolestima.

“Duboko sam uveren da će Ministarstvo zdravlja, kad prodje ova pandemija izaći sa podacima”, istakao je Djordjević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com