Društvo

Niš će biti podeljen na 25 kvartova, o njima će brinuti 33 domaćina

Novom sistematizacijom radnih mesta u JKP „Mediana“, Niš će od 1. januara biti podeljen na 25 kvartova o kojima će brinuti 33 radnika, domaćina tih kvartova, ovog javnog komunalnog preduzeća. Oni će biti „oči i uši“ kvarta o kom se brinu, poručio je direktor tog preduzeća Ivan Mihajlović.

Zadatak domaćina kvartova će biti da brinu o higijeni u gradu, a biće i spona između delova „Mediane“ koji se bave zelenilom, odvozom otpada i održavanjem mobilijara sa samim građanima. Direktor JKP „Mediana“ je rekao i da će broj telefona domaćina kvarta biti dostupan upravnicima stambenih zgrada i građanima, koji će moći da prijavljuju probleme u svom kvartu.

Mihajlović je najavio da neće biti novih zapošljavanja, već će uloge domaćina kvartova biti poverene radnicima koji već rade u „Mediani“.

Ivan Mihajlović, direktor JKP “Mediana”

„Domaćini će biti iz redova zaposlenih, neće biti novih zapošljavanja, samo će biti drugačijeg organizovanja procesa rada i reinženjeringa procesa. Oni će biti oči i uši JKP „Mediane“ i prenosiće sve anomalije koje zateknu na terenu i sve ono što su bitne stvari za građane tog kvarta da se što pre uradi“, poručio je direktor JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović.

On je dodao da će JKP „Mediana“ imati obilne ekipe u svakom delu grada, naročito u međublokovskom prostoru, gde će minimum jednom u tri dana radnici „Mediane“ održavati higijenu, kako na ulici, tako i na zelenim površinama.

“Ideja nam je da na ovaj način podignemo higijenu u gradu na viši nivo, u međublokovskom prostoru gde smo do sada imali nažalost vrlo ružnih pojava”, rekao je Mihajlović.

Zadatak domaćina biće da sarađuju sa svim sektorima i da prenose sve one anomalije na koje naiđu na terenu.

“Mi smo tokom leta sproveli i anketu o stanju higijene u gradu, kako bi smo imali pokazatelje šta je potrebno promeniti naredne godine. Preko 50 odsto ispitanika je zadovoljno higijenom, ima i nezadovoljnih i onih koji kažu da može bolje. Na osnovu te ankete koja je obuhvatila 1070 ispitanika mi smo i preduzeli određene  korake kroz novu sistematizaciju i novu organizaciju rada. Očekujemo da će efekti vrlo brzo biti vidljivi i da će građani biti zadovoljni”, zaključio je Mihajlović.

Mihajlović je naveo da je neophodno da se smanji broj zaposlenih u administraciji, kako bi se povećala efikasnost rada. Kako on navodi, u JKP „Mediana“ trenutno radi 1.091 radnik, od čega je između 350 i 400 zaposleno na režijskim poslovima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

11 Komentara

    1. A da pročitaš tekst pre komentarisanja. Lepo piše: “Domaćini će biti iz redova zaposlenih, neće biti novih zapošljavanja,…”

  1. Kada će da sredite zatvorene toalete, kad već ne gradite nove. Neko će da strada pišajući po tuđim ulazima i sokacima. Opasnost i za turiste po centru.

  2. Хоћу да верујем да ће пројекат и имати за циљ подизања комуналне културе у Граду !

  3. Op jos 33 radna mesta za 33 sefa koji ce postojecim radnicima da daju zadateke i nista vise… Bolje da se prime 33 radika koji ce da doprinose a ovako placamo 33 dodatna sefcica…

  4. A ko će da kontroliše prigradska naselja oko grada. Ta naselja su prepuštena sama sebi. Da li je neko u gradskoj upravi razmišljao o tome? Niko naravno. Glavno je da se grad sredi i šminka. To je bitno. Bruka i sramota gradskih “otaca”.

  5. A domacice ima li? Jos jedna svinjarija vlasti radi udomljavanja “zasluznih” clanova. A sto je najgore, kad ovi padnu sledeci ce samo da na ta mesta postave svoje… Tako ce biti i sa izvrsiteljima i sa svim drugima koji u ime vlasti piju narodu krv na slamcicu.

  6. Stalno neke besmislene novine u cilju zaposljavanja svojih sektasa,dok gradjane niko ni za sta ne pita. More treba vas sve govnjivom motkom.

  7. Domaćin iliti nagrada za partijsku poslušnost!!! Šta radi kom policija po gradu, igra kladionice i ispija kaFućino po istim???

  8. Kad nemamo efikasnu i odgovornu Gradsku vlast i upravu, dobićemo Domaćine, da nesposobnost i odgovornost za lopovluk, svinjarije i nečinjenje bude prebačena na njih…Valjda će narod da ih nekad najuri sve skupa, onako pravo domaćinski!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com