DruštvoPolitika

Niš bogatiji za još 200 sadnica tuje i jasena

Kako bi se promenila ekološka svest kod sugrađana i podigao kvalitet sredine u kojoj živimo, Gradski odbor SNS Niš organizovao je akciju sadnje 200 sadnica tuje i jasena na šest lokacije u gradu. Prema rečima Zvezdana Milovanovića, poverenika Srpske napredne stranke za Niš, koji je i sam učestvovao u akciji sadnje novih sadnica, u Nišu je posađeno 200 novih sadnica, a akcija se sprovodi u celoj Srbiji.

“Na šest lokacija zasadićemo 200 stabala, a ova akcija je organizovana kako bismo podigli svest kod mladih o ekologiji i zaštiti životne sredine. Sa druge strane na ovaj način podsećamo se i mi stariji da je potrebno brinuti o sredini u kojoj živimo i samo oni ljudi koji sade drveće gledaju u budućnost. Srpska napradna stranka gleda i gradi budućnost, a to na ovaj način i potvrđuje”, kazao je Milovanović.

On je dodao da  je stranka koja je na vlasti učinila puno za bolju budućnost, da su otvorene nove fabrike u kojima su mnogi pronašli radna masta, podignuta je industrija,  ali ih to istovremeno obavezuje da razmišljaju i o tome  kako da zaštite životnu sredinu.

“Ovo je akcija u koju su uključeni mladi jer su oni ti koji će budućnost graditi”, kazao je Milovanović ističući da su sadnice nabavljene isključivo od sredstava Srpske napredne stranke i njenih članova.

Foto: V. P.

Jedna od lokacija na kojoj su posađene nove sadnice je i Kej kraj Nišave na potezu od Gusara do Mosta mladosti, dok se ostale lokacije nalaze u gotovo svim gradskim opštinama.

“Dve lokacije se nalaze na teritoriji Gradske opštine Medijana i pored reke su kao i ova u opštini Crveni Krst, u opštini Palilula drveće se sadi na Delijskom Visu, Pantelej kao i Niška Banja su takođe izabrale lokacije na kojima će biti posađeno drveće”, dodao je Milovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com