Društvo

Niš bogatiji za 1.600 stabala belog jasena

Niš će biti bogatiji za 1.600 sadnica belog jasena u akciji „Posadi svoj hlad“ u kojoj učestvuju građani, Gradska opština Palilula i JКP „Mediana“.

Građanima Niša narednih dana biće podeljeno 1.350 besplatnih sadnica belog jasena u vremenu od 10 do 14 sati u cvećarama JКP „Mediana“, onima koji su se prethodno prijavili za učešće u akciji.

Foto: JKP „Mediana“

U školskim dvorištima i na fudbalskim igralištima Кancelarija za mlade gradske opštine Palilula zasadiće 250 stabala ovog drveta.

Građani koji preuzmu sadnice moći će da zasade beli jasen samo u svom dvorištu ili na svom posedu, posle sadnje imaće obavezu da se fotografišu pored stabla i fotografiju pošalju administratoru akcije.

Foto: JKP „Mediana“

Sadnice su donacija društveno odgovornih kompanija, partnera koji su se odazvali pozivu da učestuju u ovoj akciji Zelenog razvojnog centra iz Sremske Mitrovice koji već pet godina obeležava Svetski dan čišćenja u Republici Srbiji.

Građani uz sadnicu dobijaju uputstvo za sadnju, tablu za upisivanje svog imena, datuma sadnje i imena partnera koji je obezbedio sadnicu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com