Društvo

Niš bi mogao da dobije skijalište na Kameničkom visu

Na Kameničkom visu moguće je ponovo uspostaviti skijalište sa svim pratećim sadržajima. O tome su razgovarali predsednica GO Pantelej Nataša Stankovć i resorni većnik Zoran Ignjatović sa stručnim timom JP Srbijia šume-Šumsko gazdinstvo Niš koji je predvodio zamenik direktora Darko Zarev.

“U znak dobre saradnje i uzajamne podrške, Šumsko gazdinstvo u Nišu preuzelo je obavezu da obnovi izletnički mobilijar na Кameničkom visu i dopuni sadržaje na izletištu Dabilo kao i da, u svojstvu upravljača šumskim dobrima, pomogne Opštini Pantelej u procesu ponovnog uspostavljanja skijališta na Кameničkom visu”, istakla je Stanković Niškim Vestima.

 

Ona je precizirala da je ovo samo početak dogovora, a do realizacije potrebno je još posla. Međutim ono što je izvesnije to je rekonstrukcija mosta u Oreovcu.

“Reč je prvenstveno o institucionalnom posredovanju Opštine Pantelej oko obezbeđivanja projektne dokumentacije za rekonstrukciju dotrajalog mosta u Oreovcu, neophodne za nesmetan promet mehanizacije Šumskog gazdinstva i normalno odvijanje saobraćaja u ovom selu, duž čitavog puta do čuvenog paraglajding poletišta Višegrad stene kao jednog od najatraktivnijih opštinskih lokaliteta i strateško- razvojnih prioriteta Opštine Pantelej”, dodala je Nataša Stanković.

 

Na osnovu projektne dokumentacije, Srbijašume bi finansirale rekonstrukciju mosta već početkom naredne građevinske sezone a pridruženim sredstvima sa nivoa resornih ministarstava sagledava se mogućnost konačne izgradnja pristupnog puta do poletišta u susret međunarodnim paraglajding takmičenjima, koja su zbog korone odložena za narednu godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Zimi u Nišu više nema snega ni za sankanje, a kamoli skijanje. Suva planina nam je najbliže mesto gde iole ima šanse za sneg, uz pomoć veštačkog naravno.

  2. Samo prvo da završe krst na Viniku, Ada Ženevu, spomenik caru Konstantinu, akva park, zoološki vrt, Somborski bulevar, pešačko-biciklističku stazu do N.Banje, novi stadion, koncertnu dvoranu… Šta su nam sve obećali više od pola smo i zaboravili

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com