Hronika

Ninoslav Jovanović ponovo pokušao da odloži suđenje

Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski Berberin ponovo je pokušao da odloži suđenje, ali je sud to odbiro. On je tražio da se ponovi neuropsihijatrijsko veštačenje njegovog zdravstvenog stanja.

U Višem sudu u Nišu održano je četvrto ročište, kojim je nastavljen glavni pretres protiv Ninoslava Jovanovića, iz sela Malča, koga optužnica tereti za teško krivično delo otmice i seksualnog zlostavljanja maloletne devojčice.

Na pretresu neposredno su ispitani stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu u Nišu koji su bili članovi komisije koja je posle oslobođenja otete devojčice od kriminalca veštačila vrstu, karakter i težinu telesnih povreda i mehanizma njihovog nastanka kod oštećene maloletnice.

Кada su veštaci niške „sudske medicine” završili optuženi Ninoslav Jovanović ponovo je pokušao sa manipulacijama – kao što je jednom sredinom septembra već dobio od suda odlaganje ročišta zbog navodne bolesti, pokušao je i prethodno da odloži, što sud nije prihvatio, da bi ponovo podneo predlog da se obavi novo neuropsihijatrijsko veštačenje njegovog zdravstvenog stanja, što nije prihvaćeno.

On je potom zatražio da se u svojstvu svedoka ispitaju lekari КC Niš koji su konstatovali jednu od povreda kod maloletnice, ali je i to odbijeno.

U saopštenju Višeg suda navodi se da je usvojen predlog punomoćnika oštećene devojčice da se obavi njeno psihijatrijsko veštačenje, zbog čega je novi nastavak glavnog pretresa zakazan za 18. novembar.

Zbog svireposti zločina i činjenice da je iza rešetaka zbog istovrsnih krivičnih dela proveo 22 godine, Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Sledeći glavni pretres je zakazan za 18. novembar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com