Sport

Nina Stajković osvojila srebrnu medalju na boks spektaklu

Bokserski spektakl “Kup nacija” održan je protekle nedelje u Somboru, a srebrno odličje otišlo je u ruke Nišlijke Nine Stajković koja i u tekućoj godini nastavlja da niže uspehe i gradi svoju boksersku karijeru.

U organizaciji Bokserskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Grada Sombora, održan je sedmi po redu tradicionalni boks turnir za žene koji je između ostalog obeležilo veliko interesovanje publike i vrhunska organizacija.

Učešće je uzelo preko 150 bokserki iz skoro 30 zemalja sveta, a naša Nina boksovala je u konkurenciji juniorki do 63 kg.

U polufinalu Stajković je savladala Vill Janu iz Estonije, ali je u finalu ipak poklekla pred Indijkom Vinkom.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog Saveza Srbije nije krio zadovoljstvo organizacijom samog turnira i postignutim rezultatima:

“Ponosni smo na organizaciju najvećeg turnira u ženskom boksu u Evropi, kao i visokom ocenom supervizora AIBA-e. Devojke su u ringu pokazale da boks nije samo muški sport, a svojom hrabrošću i bespoštednim borbama publiku ostavile bez daha. Verujem u naše reprezentativke, kao što verujem da neka od njih može i do samog svetskog vrha” istakao je Borovčanin.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com