Moja priča

NINA BOGESKI JE UČENICA GIMNAZIJE 9. MAJ I ODLUČILA JE DA ZAPLOVI MUZIČKIM VODAMA: Put do vrha je težak, ali sam ja spremna da idem do kraja

Nina Bogeski je učenica Gimnazije 9. maj u Nišu, a njena najveća ljubav je muzika koja ju je i povela na put kantautora. Počela je skromno, pesmom Ostavi me za koju je sama napisala i muziku i tekst. Okačila je na jutjub i ubrzo je shvatila da pesma ima za krako vreme 50.000 pregleda i 1.500 lajkova. Za Ninu je to bio vetar u leđa da nastavi dalje da piše i komponuje.

 

“Sama sam napisala i tekst i muziku za pesmu, aranžman je rađen u jednom beogradskom studiju, produkcija Pešić je radila spot i sve je ispalo baš onako kako sam želela i ponosna sam zbog toga”, kaže Nina.

Nina ne potiče iz muzičke porodice, ali dodaje da je sluh nasledila od mame i tetke pa je u njenom slučaju genetika odigrala najveću ulogu. Muzikom je počela da se bavi relativno kasno, u srednjoj školi. Samouka je, svira gitaru i to je naučila sama, onako po sluhu. Nije želela da upiše Muzičku školu jer je smatrala da sve može i sama.

“Želim da dođem do samog vrha naše muzičke scene i to je moj cilj. Uporna sam kada krenem u nekom pravcu tako da čvrsto verujem da ću uspeti u tome”, kategorično tvrdi Nina. “Verujem u sebe i mislim da mogu da uspem u svetu muzike.”

Posle uspeha koji je postigla sa prvom pesmom Nina je hrabro nastavila dalje. Već je krenula da radi na novoj pesmi koja će publici biti predstavljena za mesec dana.

 

“Naziv nove pesme je Tekero. Malo sam promenila stil u odnosu na prvu pesmu pa je ova nova u malo bržem ritmu, prava letnja pesma uz koju publika može da se opusti. Prva pesma je bila malo sentimentalnija, a sada želim da razveselim publiku jer je letnja šema”, kaže Nina.

Foto: privatna arhiva

Mada puna samopouzdanja Nina dobro zna da je put do vrha težak i da traži puno odricanja.

“Ako se radi, ako čovek ulaže celog sebe u to što radi, ako postoji volja, ljubav i motivacija za ono što radi, onda su sve to olakšavajuće okolnosti. To vam sve pomaže da lakše dođete do cilja i da se izdvojite u gomili svih onih koji žele isto što i vi. Imam utisak da danas svi žele da pevaju, ali za uspeh je potrebno više od pukog pevanja. Važnu ulogu u svemu tome igra ponašanje i harizma koju imate”, objašnjava Nina. “Da bi došli do vrha potreban je i dobar marketing, ali smatram da je talenat i trud ipak presudan.”

Nina za sada nije javno nastupala, ali je u krugu njenih vršnjaka svi dobro poznaju. Volela bi i da se pojavi na malom ekranu u nekoj od emisija u kojoj nastupaju mladi talenti. Voli izazove, a za Ninu to je upravo izazov.
Ova mlada niška gimnazijalka će od septembra biti učenica četvrtog razreda Gimnazije 9. maj i planira da studira engleski jezik i književnost. Sigurna je da će uspeti i u tome.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com