Društvo

Nikolija iz Trupala među najboljima na svetu u poznavanju engleskog jezika

Učenica OŠ “Prvi maj” iz Trupala kod Niša desetogodišnja Nikolija Ristić među najboljima je na svetu u poznavanju engleskog jezika.

Ona se plasirala na “Svetsko finale” u konkurenciji više od 88 hiljada đaka iz čitavog sveta, koje je održano od 23. do 26. septembra u Italiji.

“Iz 63 zemlje, od toga 223 učesnika je ostvarilo plasman za Svetsko finale, koje je održano u Italiji. Nikolija Ristić je na ovom takmičenju ostvarila direktan plasman za Svestko finale, bez kvalifikacija, kao jedna od četiri učenika iz Srbije i jedina iz Niša”, kaže nastavnica OŠ “Prvi maj”, Srebrica Stojanović.

Nikolina kaže da testovi nisu bili teški a ističe i da je na takmičenju stekla i veliki broj prijatelja.

“Upoznala sam mnogo drugara što iz Srbije, što iz inostranstva, osim takmičenja, i sklapanje novih prijateljstava je za mene veoma važno”, rekla je Nikolija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Čestitam Nikoliji iz Trupala prvo mesto na svetu i pitam dali je Niś izdvojio neka sredstva za nagradu?

  2. Čestitam Nikolija. Lepo da je neko objavio ovu vest, jer ovo je velika i znacajna vest za nas Nišlije.

  3. Moje dete nikada nije ucestvovalo ni na jednom takmicenju pa cak I kad je imao sve petice u iskljucivo onlajn skolskoj godini za nas. A I material je bio problem da mi posalju ili daju.., samo tv

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com