Društvo

Nikolić: Ako se noge umore IDEM SRCEM NAPRED (VIDEO)

Tridesetjednogodišnji Marko Nikolić fitnes stručnjak i motivator rodom iz Vranja koji godinama radi i živi u Nišu u nedelju 15. jula kreće na put dugačak hiljadu kilometara od Niša do Atine, kako bi na taj način pomogao da se prikupi novac za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca, čije lečenje u inostranstvu košta više od 50 hiljada evra.

Od same najave da će polovinom meseca započeti ovu životnu “trku” Nikolić je prikupio više od 30 hiljada evra.

Malena Teodora Cvetanović boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH). Ona  ima tek 15 meseci, a hemioterapiju prima već 42 nedelju.

Teodora je već u Bolonji i lečenje upravo kreće. Sada imam još veću motivaciju jer nam nedostaje  još oko 30.000 evra, jer smo pola već sakupili. Čujem se sa roditeljima i oni su puni nade”, kaže Nikolić.

Foto: Marko Nikolić, lična arhiva

On planira da deonicu od hiljadu kilometara pređe za dvadesetak dana, svakodnevno po 45 kilometara. Obavljen je i detaljan lekarski pregled gde je utvrđeno da je Marko u inzvanrednoj formi.

“Psiha me već ubija ali mi je niko ne može slomiti. Ako mi se noge umore idem srcem napred”, kaže Nikolić.

Na putu do Atine Marku će pomagati prijatelji Vladan Zdravković i Stanislava Petrović.

“Kretaću se starim putem. I imam za cilj da za jedan dan dođem do Leskovca a za tri do cetiri dana da stignem do makedonske granice. Svi koji žele mogu da mi se pridruže  na nekim relacijama. Pre nego što prođem pored nekog grada objaviću na svom instagramu gde se nalazim”, pojašnjava Marko.

Marko polazi u nedelju ujutru 15. jula iz Niša, a njegov poduhvat mogu da prate svi preko njegovog Instagram profila.

Foto: Marko Nikolić; privatna arhiva

NAČIN DA POMOGNETE – ODMAH

Slanjem SMS poruke sa brojem 494 na 3030 (Fondacija Budi human)

Dinarski: 160-503248-40;

Devizni: 00-540-0002662.2

IBAN broj: RS35160005400002662262

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Marko se nada da će biti sakupljeno dovoljno novca za lečenje male Teodore, ako bude prikupljeno više sredstva će biti usmerena za lečenje mladog sportskog novinara  Aleksandra Nikolića iz Niša.

U Srbiji su se na sličan korak, mada nešto manju kilometražu odlučili Bogdan i Tamara, kada su prepešačili od Beograda do Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com