Sport

Nikola i Novak POBEDNICI Balkanskog kupa u kik boksu

Kikbokseri kluba “Niš”, Nikola Lazarević i Novak Radulović osvojili su zlatne medalje na Balkanskom kupu u Tešnju (BiH), koji se održao 5. i 6. maja.

U konkurenciji preko 500 takmičara iz 10 zemalja, KBK “Niš” su predstavljala tri takmičara, jer nije bilo finansijske mogućnosti za odlazak  više kik boksera.

U konkurenciji juniora – 63,5 kg, Nikola Lazarević je bio slobodan u prvom kolu, da bi mu polu finalni meč predao predstavnik Makedonije, Darko Najdov. U finalu je Nikola bio ubedljiv protiv Stefana Cvetkovića iz Beograda i očekivano osvojio zlatnu medalju.
Novak Radulović u konkurenciji seniora -71 kg, još jednom je pokazao dominaciju u ringu. Kao nosioc u žrebu bio je slobodan u četvrt finalu, da bi u polu finalnoj borbi nokautom u 1. rundi pobedio Slavoljuba Budešu iz Bijeljine.
U finalnoj borbi Novaku je protivnik bio odlični Edin Sinanović iz Sarajeva, koji je u eliminacijama zabelezio pobede protiv Makedonca i Hrvata. Posle ubedljive bodovne prednosti, Novak je domaćeg predstavnika bacao u brojanje u 2. rundi, ali je gong spasio Sinanovića od prekida, tako da je meč završen Novakovom pobedom na poene.
Natalija Savić je u konkurenciji juniorki -60 kg, osvojila bronzanu medalju.
OSVAJAČI MEDALJA
1.Novak Radulović——–71 kg. (zlatna medalja-seniori)
2.Nikola Lazarević——-63,5 kg. (zlatna medalja-juniori)
3.Natalija Savić————-60 kg. (bronzana medalja-juniori)
Naredno takmičenje za kikboksere “Niša” biće učešće na K-1 Prvenstvu centralne Srbije za seniore i pionire, 14. maja. Takmičari BK “Vitez” nastupiće na Prvenstvu Srbije za devojke, juniore i školarce u olimpijskom boksu od 12-14. maja godine u Kragujevcu.

Balkanski kup POBEDNICKA.jpg

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com