Društvo

Nikola Kostić Rubikovu kocku sklopio za 18 sekundi

Nikola Kostić, učenik petog razreda OŠ “Učitelj Tasa” pobednik je prvog opštinskog takmičenja u sklapanju Rubikove kocke, koje je i održano u ovoj školi. On je ovu, za mnoge pretešku mozgalicu, rešio za svega 18 sekundi.

Mnogi su bili u čudu gledajući kako Nikoline spretne ruke za, čini se, nekoliko treptaja sklope Rubikovu kocku. Ovaj mali Nišlija kaže da ga je ova šarena mozgalica privukla još u detinjstvu.

“Rubikova kocka me je privukla kao malog svojim bojama, i tada sam poželeo da je sklopim… Onda sam počeo da vežbam i sada se sve isplatilo“, kaže šampion takmičenja.

Upravo je on i došao na ideju da se ovo takmičenje organizuje.

Foto: GO Medijana

Organizovao sam prvo školsko takmičenje, a kada sam video koliko je mojih drugova zainteresovano za to, odlučio sam da u saradnji sa školom organizujemo i opštinsko takmičenje”, dodaje Nikola zadovoljno.

Nikolinu ideju je podržala i direktorka škole “Učitelj Tasa” Radmila Krstić, a GO Medijana im je pomogla u realizaciji.

Deca na ovaj način iskazuju kreativnost, manje se bave mobilnim telefonima, razvijaju logiju, razmišljaju na poseban način i bilo bi divno kada bi se i veći broj osnovaca bavio sklapanjem Rubikove kocke“, kaže direktorka škole.

Predsednik GO Medijana kaže da je organizovanje ovakvih takmičenja jedan od načina da se o deci brine i da im se da podstrek za stvaranje novih ideja.

“Ovo takmičenje ovoga puta okupilo je preko 20 osnovaca. Nadamo se da će ovo takmičenje postati tradicija, a mi smo tu da podržimo ideje mladih”, izjavio je Krstić.

Na takmičenju su učestvovali učenici iz škola “Učitelj Tasa”, “Vožd Karađorđe”, “Zoran Đinđić”, “Dositej Obradović”, “Dušan Radović”, “Car Konstantin” i “Radoje Domanović”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com