Društvo

Nikola Đorđević prvi do Bogojavljenskog krsta! (FOTO)(VIDEO)

Na otvorenim bazenima Sportskog centra “Čair” danas je 20 Nišlija plivalo za Bogojavljenski krst, a prvi je do njega stigao 24-godišnji student Elektronskog fakulteta Nikola Đorđević.

Ovogodišnji Vitez plivanja kao nagradu dobio je lovorov venac, zlatni lančić sa krstom i novčanu nagradu od 30.000 dinara. Ipak, najveća nagrada svima njima je što su danas učestvovali na jednoj ovakvoj manifestaciji.

 

Foto: Niške Vesti

“Svi koji su danas došli ovde su pobednici. Nije cilj samo da se stigne do krsta već da se izadje ovde i ispliva. Pobedu bih posvetio svojoj porodici. Motiv za prijavljivanje bio je da se dokažem prvenstveno sebi i uradim nešto po pitanju svojih osećanja. Plivaću i sledeće godine!” rekao je Đorđević.

Jedina dama koja se danas nadmetala sa 19 preostalih takmičara, među kojima je bilo onih od 18 do 70 godina, bila je Jovanka Morović zbog koje je ove godine napravljen presedan kada je u pitanju broj takmičara. Iako nije prva doplivala do krsta, njoj je uručen lovorov venac i preostale specijalne nagrade.

Svi učesnici plivanja takođe su dobili poklone od Gradske opštine Medijana – zahvalnicu za učešće, zlatni krstić, bade mantil.

Foto: Niške Vesti

“Prezadovoljna sam svojim učešćem. Prvi put kada sam se prijavila, htela sam da probam kako je i posle mi se svidelo, najviše zbog osećaja koji imam kada se sve završi.” kazala je Jovanka po završetku plivanja.

 

Tradicionalno, u bazenu su se našli i predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova policijske uprave u Nišu i Žandarmerije. Među takmičarima je bio i 70-godišnji penzioner Ivan Đorđević koji je plivao sedmi put.

Foto: Niške Vesti

Predsednik opštine Medijana, Nebojša Kocić pozdravio je sve takmičare i prisutne i naglasio da će ova gradska opština brojnim manifestacijama nastaviti da radi na očuvanju tradicije. Dodao je da se divi hrabrosti svih onih koji su se danas pojavili i istakao da je ove godine bilo preko 40 prijavljenih.

Sve takmičare predstavili su ponaosob a potom im je sveštenik Raša Petrović dao blagoslov pred ulazak u vodu. U čast hrabrih plivača čelnici GO Medijana, sveštenici, pripadnici Vojske Srbije i Žandarmerije sibmolično su pustili golubove u vazduh sa bazena u Čairu.

Posetiocima su služeni topli napici – kuvana rakija i čaj. Neobično lepo vreme za januar privuklo je veliki broja građana pa su tribine čairskog bazena bilo popunjene do poslednjeg mesta.

Plivanje za časni krst već dvanaestu godinu zaredom organizuje GO Medijana u saradnji sa Niškom eparhijom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com