Lica NišaVideo

Nikako da promenimo loše navike. Kabasti otpad pored kontejnera svakodnevna slika Grada Niša (VIDEO)

Česte su slike otpada pored kontejnera. Ali ne samo takozvanog sitnog otpada, već naši sugrađani često, ne birajući mesto, izbacuju šut, stare stvari, polomljene stolice, krevete, i druge delove nameštaja. Eko lovac JKP “Mediana” nedavno je zatekao sličan prizor.

 

“Šut i kabasti otpad nisu za kontejnere niti mogu da se ostavljaju pored kontejnera, a to je i kažnjivo. Sa druge strane potpuno je besplatna usluga odvoženja kabastog otpada, tako da bi građani zaista trebalo da se odviknu te ružne navike. Bacajući otpad na takav način ruže grad, zagađuju okolinu i ugrožavaju i svoje i zdravlje drgih ljudi”, poručuju iz JKP Mediana i još jednom apeluju na svest građana.

Foto: JKP Mediana

Radnici „Mediane“ svakog dana iznova zatiču krupni otpad i građevinski šut u kontejnerima, kao i pored njih, što predstavlja veliki problem u njihovom radu. Osim što se na ovaj način stvaraju mini deponije u gradu, takvo ponašanje često dovodi do velike materijalne štete. Direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović ponovo je objasnio koji se otpad gde baca.

“Otpad iz domaćinstava se ubacuje u kontejnere koje svi vidimo na ulicama grada Niša i u podzemne kontejnere. Oni služe isključivo za kućni mali otpad. Kabasti otpad JKP “Mediana” odvozi besplatno. Tu mogućnost građani će moći da iskoriste sve do  15. novembra. Ukoliko imate šut onda možete da naručite naš otvoreni kontejner. Kada je ambalažni otpad u pitanju, vlasnici lokala mogu da potpišu ugovor sa nama i mi ga odvozimo dinamikom kojom se dogovorimo. Mi te usluge radimo potpuno besplatno”, istakao je Pavlović.

Građani mogu da zakažu termin odvoženja ovo otpada na telefone 018/ 25 01 25 i 0800/ 018 002 (besplatan poziv sa fiksne mreže).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Zasto čude loše navike naših sugradjana kad nemamo naviku bacanja smeća u kante jer grad godinama NEMA kante za otpatke osim velikih kontejnera,sakrivenih od pogleda i nosa ljudi po haustorima i iza zgrada.Kad pozelis da bacis neki papiric ili bilo kakav sitniji otpad mozes da se okreces koliko želis,korpi nema.Kome je imalo stalo do prirode i čiste okoline mora sav otpad da nosi sa sobom kuci,da bi ga tamo bacio.

  2. A kako sam ja u Leskovcu pozvao wernwr weber,rekli su mi da odvoze kabasti otpad i da se to skupo naplacuje

  3. Sredinom Juna ove godine sam renovirao i pozvao medijanu i pitao za kontejner u koji bih moga da izbacim sut i ostali otpad nastao usled renoviranja. Njihov odgovor je bio da ti kontejneri sluze samo za kabasti otbad koji ne podrazumeva sut i gradjevinski otpad… te sam u sopstvenoj reziji natovario otpad u prikolicu i odvezo do gradske deponije sa koje su me vratili uz objasnjenje da to ne mogu tamo da odlozim.
    SAH MAT!
    Sledeca situacija je bila kada sam hteo da uklonim azbesne krovne pokrivace sa pomocne zgrade. Pozvao sam ih kao savestan gradjanin jer je u pitanju OPASAN OTPAD odgovor je bio isti! VI TO NE MOZETE KOD NAS DA ODLOZITE
    E pa moje pitanje je: Sta ja da radim sa svim tim otpadom jer ne zelim da zavrsi na divljim deponijama ali po svemu sudeci bas ta medijana te upucuje na to!
    Moramo da shvatimo da pocinjemo da se davimo u svom otpadu!
    Veliki ekoloski problem za Nis koji se godinama prikriva i zataskava! Moramo da se probudimo ljudi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com