Društvo

Nikada ga ne biste prepoznali, a danas je jedan od najpoznatijih lekara u Srbiji

Za njegove Nišlije, on je doktor Bata, za celu Srbiju glas razuma. Njegova reč sluša se i poštuje, a u toku pandemije virusa korona, jedan je od najvećih autoriteta Kriznog štaba. Jedan od najpoznatijih epidemiologa u Srbiji, prof. dr Branislav Tiodorović, rođen je na današnji dan 1949. godine u Vranju.

Branislav Tiodorović, diplomirao na Medicinskom fakultetu 1976. godine. Bio je dugogodišnji redovni profesor Medicinskog fakulteta u Nišu i šef Katedre za epidemiologiju.

Prof. dr Branislav Tiodorović, Desimir Desko Stanovjević, glumac i Timošenko Milosavljević, novinrar

U toku svoje bogate naučne i radne karijere bio je direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu, sada je savetnik u toj ustanovi, a bio je član ekspertskog tima za zarazne bolesti Ministarstva zdravlja.

Dobitnik je nagrade za životno delo, koju mu je 2017. godine dodelila podružnica Srpskog lekarskog drušva u Nišu.

Krajem 2017. podružnica Srpskog lekarskog društva u Nišu dodelila mu je nagradu za životno delo.

Direktor Niških Vesti Oliver Paunović i prof. dr Branislav Tiodorović

„Ova nagrada predstavlja jednu od najvećih stvari u mom životu. Ipak je to nagrada koju dobijam od našeg profesionalnog udruženja, a uvek je najteže dokazati se kod kolegai koleginica, prema tome veoma sam prijatno iznenađen i srećan. Najbolji dokaz da nikada ne treba odustati i da se veliko zalaganje i trud primeti”, rekao je tada za Niške Vesti prof. dr Branislav Tiodorović.

Od marta meseca, član je Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, koj ije formirala Vlada Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com