Društvo

Nije šala – 1. aprila moguć sneg

Večeras, kao i sutra 01. aprila, u istočnim i južnim, a ponegde i u centralnim krajevima Srbije, očekuje nas vlažan sneg i stvaranje visine snežnog pokrivača od 10 do 15 cm, naročito u brdsko-planinskom području, navode iz RHMZ-a.

Do subote 4. aprila u jutarnjim satima očekuje se slab prizemni mraz, a u sredu, četvrtak i petak ujutro u većini krajeva i slab mraz na 2 metra visine.

Prema najavama meteorologa ovog aprila vreme će biti toplije. Ipak, postoji mala verovatnoća za pojavu umerenih i jakih mrazeva prvoj polovini aprila.

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša u odnosu na višegodišnji prosek.

“Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. Mesečna suma padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5mm u odnosu na višegodišnji prosek”, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Suta, 1. aprila, biometeorološke prilike biće nešto povoljnije za većinu hronično obolelih. Kod osoba sa respiratornim i srčanim problemima moguće su izvesne tegobe. Pospanost, glavobolja i razdražljivost su očekivane meteorpatske reakcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com