Društvo

Nije protest, ovde se svaki dan razmenjuju sličice za Katar 2022. (VIDEO)

Ugao Bulevara Nemanjića i Ulice Branka Krsmanovića godinama je mesto gde kolekcionari razmenjuju sličice za albume. Trenutno je aktuelno Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, počinje sledećeg meseca, pa se sličice ubrzano razmenjuju da bi se albumi popunili.

Svako popodne od 16 sati pa do mraka, na ovaj ugao dolaze mnogobrojni  kolekcionari kako bi upotpunili svoje albume sa sličicama fudbalera koji će zaigrati u Kataru. Ovde su sve generacije, od dece do penzionera. Mnogi kažu da pomažu deci da bi popunili album, istina je da i sami uživaju u ovoj razmeni.

Ovom poslu se ozbiljno pristupa,  spiskovi se prave kod kuće, a na njima se nalaze sličice koje nedostaju, kao i duplikati koji se nude.

Za kratko vreme može se razmeniti i po 40 sličica, pa su svi zadovoljni. Obično se razmenjuje sličica za sličicu, a ako su neke baš retke, onda se za nju mogu dobiti i po dve ili tri sličice.

Postoje i takozvani ekstra stikeri, veoma retke sličice fudbalera koje se, recimo, na internet oglasniku prodaju i po 30 evra. Na najposećenijem internet oglasniku u Srbiji je preko 60 oglasa za prodaju sličica i gotovih albuma. Sličice se prodaju po ceni od 25 do 30 dinara, a popunjeni albumi od 100 do čak 250 evra.

Albumi za svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru prodaju se na svakoj trafici i koštaju 200 dinara, uz album ide i šest sličica. Svako pakovanje koje sadrži pet sličica, prodaje se po ceni od 90 dinara, ali je velika verovatnoća da će biti dosta duplikata.

Zato su ovakve “razmene dobara” korisne, jer se bez dodatnih ulaganja završava posao. Većina kolekcionara je baš na ovom uglu pronašla sličice koje nedostaju.

Do početka prvih utakmica u Kataru ostalo je još malo, počinju već krajem sledećeg meseca. Srbija prvu utakmicu igra 24. novembra protiv reprezentacije Brazila, petostrukog svetskog prvaka.

I dok se spremaju Orlovi, u Nišu se spremaju  i kolekcionari, pa ako i vama nedostaje neka sličica, ovde od 16 sati počinje  raj za razmenu, vikendima ima i pedestak ljudi.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com