DruštvoRegion

Nije kriva korona, krivi smo mi! (FOTO)

Epidemija virusa korona može se okriviti za mnoge stvari, ali za loš odnos prema prirodi, za nevaspitanje, nemar i neodgovornost sigurno ne. Odmah po ukidanju vanrednog stanja loše navike isplivale su na videlo. Slike smeća po gradskim parkovima postale su svakodnevne, a neodgovornost je otišla korak dalje – u prirodu.

Apel je vlasti i Kriznog štaba da se leto provodi u Srbiji, koja nudi očaravajuća prirodna bogatstva. I njih smo, na žalost, uspeli da zatrpamo smećem.

Krajkovačko jezero, na jugozapadnim padinama planine Mali Jastrebac, nedaleko od Niša, predstavlja pravi prirodni dragulj i bogatstvo koje se, jednostavno, samo nudi da pruži uživanje u prelepim pogledima, flori i fauni.

Međutim, kada se poseti Krajkovačko jezero, ono što nas sačeka – boli i ruši svaku lepotu koja je pred nama.

Umesto da predstavlja netaknutu prirodu, na kojoj bi mnogi pozavideli, predeli oko Krajkovačkog jezera predstavljaju ljudski nemar, nevaspitanje i nebrigu prema svemu što nam je od prirode dato.

Umesto cveća – limenke i flaše, umesto pesme ptica – sa grana se čuje šum plastičnih kesa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com