Ako vam plejer ne radi kliknite ovde...

DruštvoRegion

Nije kriva korona, krivi smo mi! (FOTO)

Epidemija virusa korona može se okriviti za mnoge stvari, ali za loš odnos prema prirodi, za nevaspitanje, nemar i neodgovornost sigurno ne. Odmah po ukidanju vanrednog stanja loše navike isplivale su na videlo. Slike smeća po gradskim parkovima postale su svakodnevne, a neodgovornost je otišla korak dalje – u prirodu.

Apel je vlasti i Kriznog štaba da se leto provodi u Srbiji, koja nudi očaravajuća prirodna bogatstva. I njih smo, na žalost, uspeli da zatrpamo smećem.

Krajkovačko jezero, na jugozapadnim padinama planine Mali Jastrebac, nedaleko od Niša, predstavlja pravi prirodni dragulj i bogatstvo koje se, jednostavno, samo nudi da pruži uživanje u prelepim pogledima, flori i fauni.

Međutim, kada se poseti Krajkovačko jezero, ono što nas sačeka – boli i ruši svaku lepotu koja je pred nama.

Umesto da predstavlja netaknutu prirodu, na kojoj bi mnogi pozavideli, predeli oko Krajkovačkog jezera predstavljaju ljudski nemar, nevaspitanje i nebrigu prema svemu što nam je od prirode dato.

Umesto cveća – limenke i flaše, umesto pesme ptica – sa grana se čuje šum plastičnih kesa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close