Društvo

Ni žene u Sigurnoj kući nisu ostale bez darova

 

Sigurnu kuću su juče,  na Dan žena posetili predstavnici Komisije za rodnu ravnopravnost Grada Niša, i donatori sa poklonima za žene koje su smeštene u Sigurnoj kući.

” Treba o ženama voditi računa svakog dana, ne samo tokom praznika, i razbijati predrasude o položaju žena u našem društvu. Mi danas treba da se borimo, kako bi buduće generacije žena imale bolji položaj u odnosu na nas,” kazala je Snežana Mitrović, iz Komisije za rodnu ravnopravnost.

“Žene moraju da postanu vidljivije, a o nasilju u porodici treba stalno da se govori, jer ako ne govorimo o tom problemu, čini se kao da ga nema, a svakako nije tako”, dodala je Mitrović.

 Stalno aktivno radimo na unapredjenju položaja žena, često organizujemo radionice za edukaciju i ekonomsko osnaživanje žena. Prošle nedelje smo počeli sa Internet psihološlim savetovalištem za žene, a u planu nam je i jedno veliko istraživanje, o kvalitetu bračnih odnosa, kaže direktorka Sigurne kuće,” rekla je juče  Sonja Šćekić.

Poklone za 8. mart, za sve korisnice u Sigurnoj kući, doneo je Zoran Marinković, koji je poručio da ženama treba uvek davati ljubav, i poklanjati im darove i kada nisu praznici.

U Sigurnoj kući u Nišu trenutno je smešteno devet žena i osmoro dece.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com