Društvo

Ni mećava nije sprečila Nišlije da potraže dukat u božićnoj česnici

Ni mećava nije sprečila Nišlije da dođu u Park Sveti Sava i po tradiciji dobiju parče božićne česnice, koju je darovala Gradska opština Medijana.

Njih više od hiljadu došlo je da potraži jedan od tri dukata u česnici koja je bila prečnika dva metra i teška 50 kilograma.

Međutim, zbog velike hladnoće i žurbe da se što pre u predvečerje najvećeg hrišćanskog praznika vrate kući niko nije prijavio da je „bio srećne ruke“.

Predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić poželeo je građanima Niša, posebno deci srećne božićne praznike.

„Želim Vam mir, radost, dobru sreću, zdravu porodicu. Želim da mnogo godina zajedno obeležavamo sve naše praznike, uslišavamo želje, sagledavamo one koji nemaju i trudimo se da imaju. Hvala Vam što se i po ovakvom nevremenu odlučili da sa opštinom Medijana podelite radost Badnje večeri“, rekao je Krstić.

Gradska opština Medijana je tradicionalno lomljenje božićne česnice organizovala u porti Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene u saradnji sa istoimenim hramom, Niškom eparhijom, Pekarom „Esnaf“ iz Malošišta, Odredom izviđača „Vožd Karađorđe“ i zlatarom „Atina“.

Ovo je peta godina zaredom kako najveća niška opština u duhu tradicije i pravoslavnih običaja zajedno sa svojim prijateljima, komšijama, sugrađanima proslavlja najradosniji hrišćanski praznik.

Onima koji su strpljivo sa decom čekali svoje parče česnice deljeni su i badnjaci i ikone.

Pre toga upaljen je badnjak.

Molitvu je služilo sveštenstvo Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com