Servisne

NEVREME U NIŠU: Pljusak, grmljavina, grad, poplave (FOTO+VIDEO)

Na Niš i okolinu, oko 14 časova, sručio se pljusak sa grmljavinom i gradom.

Prema rečima dežurnog meteorologa u opservatoriji Tvrđava palo je oko 20 litara kiše po metru kvadratnom. Jak pljusak trajao je oko pola sata, a na području gradske Tvrđave na kratko je pao i grad.

Zabeleženo je i nekoliko udara groma na teritoriji grada, ali za sada nema informacija o eventualnim posledicama.

Problem sa kišom ponovo je imao podzemni prolaz.

“Niz Čarnojevićevu nabujala reka. Nestaje i javlja u zavisnosti od padavina, a kako su zapušeni slivnici već mesecima, stvara se vrlo cesto. Čak i posle lagane kišice”, kažu stanovnici tog dela grada.

U Romanijskoj ulici ponovo poplava.

Prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većem delu zemlјe očekuje se topliji i suvlјi jun. Na jugu Srbije topliji i malo suvlјi jun, uz junsku sumu padavina u granicama višegodišnjeg proseka. Moguća pojava toplotnih talasa.

Mesečna suma padavina tokom juna u većem delu Srbije biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 20 mm u odnosu na višegodišnji prosek, dok će se na jugu Srbije zadržati u granicama višegodišnjg proseka, sa vrednostima u proseku nižim za oko 10 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com