Društvo

Nevreme pričinilo veliku štetu. Grad će pomoći Nišlijama

Sinoć se u Nišu dogodila prava provala oblaka, a samo za sat vremena palo je preko 60 litara vode po kvadratnom metru. Ulice su se bukvalno pretvorile u manje reke, automobili su se otežano kretali, a štetu su pretrpeli kako građani, posebno oni koji imaju podrume ili stanuju u suturenu.

 

Mnogi od njih su, kada se nevreme umirilo, kofama izbacivali vodu iz svojih stanova, a koliku su štetu pretrpeli biće tek utvrđeno. Prema rečima Miloša Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša, velika je šteta na gradskim saobraćajnicima koja će, kako je kazao, biti sanirana u najkraćem roku. On je poručio građanima koji su pretrpeli štetu tokom nevremena da se pisanom molbom obrate opštinama za pomoć kako bi šteta bila sanirana, a najavio je i sastanak Kriznog štaba kako bi se donele mere za pomoć građanima.

Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika

“Grad će svakako pronaći način da pomogne građanima koji su tokom jućerašnjeg nevremena pretrpeli štetu”, kaže Miloš Milošević. “Pozivamo građane da se obrate svojim matičnim gradskim opštinama sa zahtevom kako bi opštine mogle da formiraju komisije i izađu na teren i popišu štetu. U svakom slučaju iznanićemo neki način da pomognemo građanima kojima je pomoć potrebna”.

Milošević kaže da je najveći problem bio taj što je u relativno kratkom roku pala velika količina kiše.

“Preko 60 litara vode je palo po metru kvadratnom i jednostavno ne postoji infrastruktura koja to može u trenutku da reši. Problemi su se javili us vim nižim delovima grada i ulicama koje su pod nagibom. U njima su se velike količine vode “sjurile” niz saobraćajnice. Napravljena je šteta i na putnoj infrastrukturi i na kanalizacionoj mreži, ali potrudićemo se da u najkraćem roku sve to saniramo”, kaže Miloš Milošević.

On je dodao da očekuju da Krizni štab koji će se što hitnije sastati doneti i odgovarajuće odluke i mere koje će se primenjivati i kako će na pravno-formalni naćin ovaj problem biti rešen.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekordna količina kiše pala u Nišu. Pojedini objekti poplavljeni, voda na ulicama otežala saobraćaj (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com