Sport

Nesvakidašnji vikend za članove PD Suva planina

Planinarsko društvo “Suva Planina” iz Niša imalo je vrlo zanimljiv i nesvakidašnji vikend u Jelašničkoj klisuri gde je organizovana obuka za spuštanje niz stenu,abzajl.

“Vežba spuštanja niz okomitu stenu abzajlom je protekla bez ikakvih problema i bila je zanimljiva svim učesnicima, pogotovu što je za većinu to bio prvi put. Najpre su se osnovni elementi vežbali na blažoj padini, a zatim se prešlo na stenu.” puni su utisaka bili članovi PD Suva planina.

Mesto dešavanja bila je Jelašnička klisura. Da ni godine nisu prepreka pokazao je ponovo Živorad Žika Miljković u svojoj devetoj deceniji života. Pored “Suvoplaninaca” učešće su uzeli i planinari iz drugih niških klubova – Železničar i Preslap.

Vežbom su rukovodili Nenad Minčić i Vojkan Komadinic, a velika pomoć pristigla je od Nikole Koke.

15. april je bio radni dan za Suvoplanince. “Imamo ideju , želju i volju da naše Društvo ima i svoju tradicionalnu akciju. Negde je dogovor da to bude Divna Gorica, na Suvoj planini. U nedelju smo se okupili da bismo stazu pripremili za Đurđevdanski uspon ,5.maja na koji planiramo da pozovemo naše niške planinare.” kažu iz ovog udruženja.

Dodaju da je staza vrlo živopisna, zanimljiva, srednje teška i da je potrebno 3-4 sata do vrha. Ona je sada prohodna, markirana i spremna za goste naših avanturista iz PD Suva planina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com