Društvo

NESVAKIDAŠNJI PROBLEM: Želi da vrati ključ od stana, ali nema kome

Nišlija Višeslav Milenković ima neobičan problem za današnje vreme. Kao pošten građanin on želi da vrati ključ od stana koji je dobio na korišćenje pre 20 godina posle bombardovanja pošto je, u međuvremenu dobio kuću u Novom Selu.

Hoće on da vrati ključeve ali ne zna kome. Svi kojima ih je nudio odbijali su ga. I to nije jedini problem Milenkovića. Želi i da ozvaniči vlasništvo nad kućom koju je dobio od grada u Novom selu, kako bi mogao da proširi četrdeset kvadrata stambenog prostora za svoju porodicu. Ne može ni to jer nije upisano da je vlasnik kuće koju je dobio. Inače, radi se o porodici koja je posle bombardovanja dobila stan u takozvanoj NATO zgradi.

“Problem do problema”, kaže Milenković. “Još nismo dobili rešenje o trajnom vlasništvu kuće, a ključeve od stana koje želimo da vratimo nemamo kome”.

Milenković dodaje da od 2008. godine porodica živi u kući, a stan stoji prazan. A na adresu i praznog stana stižu računi koje neko mora da plati.

“Obraćali smo se svim predhodnim gradonačelnicima u gradu, ali niko ne reaguje. Sada ponovo pokrećem ovu priču. Smatramo da grad mora da reši ovaj problem, mada su nas neki upućivali na državu i Beograd, ali mi ne živimo u Beogradu”, kaže Višeslav.

On objašnjava da je rečeno, kada su dobili stanove na korišćenje posle bombardovanja jer su im kuće porušene, da svi koji su dobiju kuće u roku od 30 dana vrate ključeve od stana i da dobiju rešenje za kuću.

“Niko ništa ne rešava, problemi se gomilaju, računi takođe, stanovi se obijaju ako su bez stanara, u nekima nema ni struje”, objašnjava ovaj Nišlija i dodaje da se sa istim problemom sučava još pet porodica.

O problemu koji ima, Milenković je razgovarao i sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga.

“Iznenadio me je u toj meri jer je jedan od retkih i poštenih koji je rekao da hoće da vrati ključ od stana ali ne zna kome”, kaže Dragana Sotirovski i dodaje da problem koji imaju traje dve decenije. U Nišu niko nije mogao da ga reši jer je se radi o problemu u kome je jedan od učesnika i država.

Nišavski okrug je bio samo posrednik kada su se stanovi, odnosno kuće posle bombardovanja gradile. Došao je da vrati ključ od stana u kome ne živi i da dobije rešenje.

“Svaka čast na takvom gestu. Razgovrala sam sa predstavnicima Građevinske direkcije Srbije koji su spremni da sa gradom Nišom sednu i reše taj problem”, objašnjava Dragana Sotirovski.

Ona dodaje da je većina tih ljudi obeštećena, ali mnogi i zloupotrebljavaju mogućnost da imaju kuću i stanove.

“Kada spojimo državu, grad, pravobranilaštvo, Nišavski okrug , sve ljude koji su učestvovali ovih 20 godina u toj priči koja se zove izgradnja stanova za ljude koji su izgubili kuće u bombardovanju 1999. godine, iz Medoševca i Šljake, rešićemo dugogodišnji problem”, ističe Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com