Društvo

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR: Stado ovaca paslo na groblju

Ne tako uobičajen prozor, zatekla je Nišlijka Ivana Nikolić u Prvoj Kutini prilikom obilaska grobova roditelja. Ivana je kazala Niškim Vestima da već neko vreme zatiče čitavo stado ovace koje su, izgleda, puštene na ispašu i kreću se slobodno po groblju ovog sela.

S druge strane, komunalna inspekcija Gradske opštine Niška Banja kojoj se ova Nišlijka obratila, postupila je po nalogu za inspekcijski nadzor . Komunalna inspekcija ove opštine izvršila je uvid na licu mesta u naselju Prva Kutina 20. decembra. Prema njihovim rečima, u neposrednoj blizini groblja nije zatekla domaće životinje, a zatim, nakon toga dana 22. decembra  izvršila saslušanje mogućeg vlasnika ovaca.

Foto: I. N.

“Imenovani je izjavio da u tom delu sela jedino on čuva ovce i da je tačno su u novembru ovce izašle iz prostora gde ih čuva na njemu nepoznat način uz pretpostavku da je loše zatvorio kapiju, a da je nakon saslušanja odmah došao da ih zatvori u prostor gde ih drži. U zimskom periodu ih čuva u oboru i nema saznanja da su ovce nekom pričinile štetu, a i ako je bilo štete saglasan je da nadoknadi oštećenima”, navedeno je u saopštenju Komunalne inspekcije Niška Banja”.

Užasnuta prizorom, Ivana je kazala za Niške Vesti da se ne radi o nadoknađivanju materijalne štete, već o pijetetu prema pokojnima.

“Ne kaže se reda radi da “počivaju u miru”, kaže Ivana.

Ona tvrdi da ovce zatiče gotovo svaki dan i da su njene fotografije i video snimak nastali u decembru mesecu, a ne u novembru kako je vlasnik ovaca naveo.

Nadamo se da se ovaj primer koji je sam po sebi jedinstven neće više ponavljati kako bi naši preci mogli da počivaju u miru bez skrnavljenja mesta gde počivaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

2 Komentara

  1. Мало више га претерују, па зар Ће овце да скрнаве гробље или ће да опасу траву да не би урасло и направио змијарник. ПРЕТЕРУЈЕ ГА ДА НЕ КАЖЕМ ОНО НАШЕ СРПСКИ.

    1. Pero, ja nisam našao u tekstu deo gde piše da se ne održava ovo mesto i da će postati to na šta ti “ukazuješ”. Da li si samo naslov pročitao, a slike nisi gledao i članak? Razumem i da si žurio, ubrzo je usledila NOVOGODIŠNJA NOĆ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com