DruštvoZabava

Nesvakidašnja “gošća” obilazi Medoševac: Izazvala malu pometnju – veliko interesovanje (VIDEO)

LU "Niš": Predatori silaze do naselja zbog divljih deponija

Prethodnih nekoliko dana meštani niškog naselja Medoševac imaju neobičnu gošću, lisicu. Mlada jedinka lisice koju su skoro pripitomili, nije velika pretnja po građanstvo, kažu iz Lovačkog udruženja “Niš”.

Kada su prve slike i snimci stigli u našu redakciju čitateljka Niških Vesti koja živi u Medoševcu tvrdila je da se u njihovom naselju pojavio šakal.

“Šakal u Nišu. Mi smo ga skoro pripitomili, dolazi svako veče a mi ga hranimo”, bila je poruka koja je stigla uz slike i video snimke.

Niški lovci, uvek raspoloženi da objasne o čemu se radi istakli su da, nema mesta za strah jer je u pitanju mlada lisica.

“Nije neobično da lisica siđe u naselje, njih na tom području Aerodrom-Popovac-Medoševac ima. Ona se tu pojavila u potrazi za hranom. Zbog pojave brojnih divljih deponija ovi predatori tu nalaze hranu, još kada od ljudi dobijaju hranu oni će bez problema doći”, kaže Stefan Pešić, upravnik lovišta Lovačkog udruženja “Niš”.

Niški lovci sa tog područja obećali su da će lisicu bezbedno vratiti u njeno stanište.

Na području i u blizini niškog aerodroma, koji ima zajedničku pistu koju koriste i vojska i civili, važe posebni propisi o kretanju, bezbednosti i korišćenju ubojitih sredstava, jer ovim delom “gazduje” vojska i policija.

Kako lovci tvrde, predatori silaze u naselja jer traže hranu koju lako nalaze na divljim deponijama, rešenje je samo jedno – da ne pravimo nove divlje deponije i nezvanim gostima uskratimo hranu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. “Ловци”…. Главни угрожавачи безбедности људи и животиња. И главни кривци за проблем паса луталица и напуштених паса у Нишу и околини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com