Zdravlje

Nešić: Najveći odaziv do sada za vakcinaciju protiv sezonskog gripa

U niškom Domu zdravlja od 1. oktobra krenula je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Nabavljeno je 10.000 vakcina, a prema rečima Danijele Nešić, pomoćnice direktora Doma zdravlja, za prva četiri dana potrošeno je čak tri i po hiljade doza, što je, kako ističe, najveći odaziv ikada.

Nešić navodi da su očekivanja da će u tekućoj nedelji biti još više zainteresovanih za vakcinaciju.

“Veliki je odaziv zdravstvenih radnika, penzionera, dakle starijih od 65 godina i hroničnih bolesnika, oni su svejedno na godine u velikom broju. A sem njih imamo i dece, školske dece i u kućnoj nezi veliki broj onkoloških pacijenata”, kazala je Nešić.

Ona dodaje da će oko 1.000 vakcina biti potrebno i za vakcinaciju pacijenata i zaposlenih u Specijalnoj bolnici Gornja Toponica.

Nešić je takođe kazala da za sada niko nije vraćen i svako ko je tražio primio je vakcinu.

“Svako ko ima neku indikaciju sigurno će dobiti vakcinu, a indikacija je mnogo, niko ne sedi po cele dane kod kuće i da dođe da primi vakcinu. Prosvetni radnici su se dosta interesovali. U suštini, mnogo ljudi ima pravo na to. Svako ko u poslu ima kontakt sa ljudima. Nikog nismo vratili, svi prime vakcinu, ali je odziv veliki”, ističe Nešić.

Pomoćnica direktora Doma zdravlja dodala je i to da se očekuje još 4.000 doza vakcine protiv sezonskog grupa, koje će stići u ovu ustanovu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com