Obrazovanje

Nerealizovane ekskurzije pod znakom pitanja

Još uvek ne postoji rešenje za nerealizovane ekskurzije. Dok roditelji čekaju da im razredne starešine saopšte odluku, ministarstvo prosvete, turizma i ministarstvo zdravlja „moraju“ da usaglase stavove i nađu rešenje.

Mnogi roditelji su u celosti isplatili rekreativnu nastavu, ekskurzije i izlete za svoje đake koji su kod kuće već dva meseca. Zbog pandemije koronavirusa učenici na izlet nisu otišli a sada se pitanje ko će roditeljima nadoknaditi trošak i kako će ovaj porblem biti rešen.

„Platila sam za sina rekreativnu nastavu i za ćerku izlet, to je blizu 20 hiljada dinara i zanima me da li će mi sredstva biti vraćena?“, pitala je majka dvoje učenika niške osnovne škole Vuk Karadžić našu redakciju.

U ovoj niškoj školi još ne znaju kako će rešavati ovaj problem. Direktorka Milena Kostić kaže da se već nekoliko puta interesovala kako će biti rešen ovaj problem ali još uvek znaničnog dogovora nema.

„Mi očekujemo od turističke agencije sa kojom smo sklopili ugovor o realizaciji ekskurzije da nam saopšti kako će rešiti problem. Ono što sam u razgovoru saznala jeste da je agencija već hotelima platila usluge. Ne znamo šta će biti, opet ću danas da zovem ali nisam sigurna da ću odgovor i dobiti“, rekla je Kostić za Niške Vesti.

Iz niške Školske uprave nema drugačijih informacija, potvrđuje za Niške Vesti načelnik Dragan Gejo.

„Mi zvanično kao informaciju još uvek ništa nismo dobili. Ja sam čuo na televiziji kako ministar predlaže nekoliko modela, da se daju vaučeri porodicama ili da se ekskurzije prebace za narednu godinu. Problem će biti za učenike završnih godina kojima treba da se vrate pare, ali je to manji broj učenika. Ja sam sa mojim šefovima pričao o ovom problemu ali moramo da sačekamo zvaničnu preporuku. Narednih dana očekujemo više informacija na ovu temu.“, kaže Gejo.

U Ministarstvu turizma u Službi za odnose sa javnošću za NIške Vesti kažu da su oni poslednji koji će da reaguju, očekuju da se ministarstvo prosvete i ministarstvo zdravlja usaglase a oni su poslednji u lancu koji terba da rešavaju problem.

Školska godina zvanično se završava 29. maja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com