Društvo

Nepropisno parkirani automobili ugrožavaju bezbednost Nišlija

Problem nepropisno parkiranih vozila oko pijace Boško Buha na Bulevaru Nemanjića nije od juče. Ovako parkirani automobili ugrožavaju sve učesnike u saobraćaju, ali ga i usporavaju jer se umesto četiri trake na raskrsnici koriste samo tri. Slična je situacija i Knjaževačkoj ulici.

Građani su ljuti, naročito oni koji stanuju u blizini, ističu da ista pravila ne važe za sve i da je već preko puta situacija drugačija i tamo policija i “pauk” brzo reaguju i uklanjaju nepropisno parkirane automobile.

Na Bulevaru Nemanjića oko pijace Boško Buha svakoga dana parkirano je nekoliko desetina automobila na mestima gde to nije dozvoljeno. Uglavnom se zadržavaju dok ne obave kupovinu ili dostave robu, ali neki su tu i po čitav dan, ne samo dok radi pijaca.

Ulica Boška Buhe, foto Niške Vesti

“Ja sam na Bulevaru čitavog života, oko te pijace su uvek parkirani automobili iako nije dozvoljeno, neki stoje tu i noću. niko ih ne sklanja, niko ih ne kažnjava. Ugrožavaju kretanje svima nama koji tu živimo”-kaže čitalac Niških Vesti.

On dodaje da ista pravila ne važe u toj istoj ulici iz drugog pravca ka skretanju u Pariske Komune. Pa se pita zbog čega ne važe ista pravila za sve?!

“Sa druge strane ako se zaustavite na nekoliko minuta odmah reaguje policija, a vrlo često automobile odnosi “pauk”. Mislim da to nije fer i da bi sa obe strane trebalo da važe ista pravila, jer i jedni i drugi ugrožavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju na ovoj prometnoj raskrsnici”-dodaje.

Slična je situacija i u drugim prometnim gradskim ulicama. Naša čitateljka poslala nam je fotografije iz Knjaževačke ulice, gde je desetak automobila nepropisno parkirano na samom autobuskom stajalištu, opet, u blizini trgovina.

Tu su već dani praznika kada građani u većoj meri odlaze na pijacu, u prodavnice i markete. Kako bi se izbegli nemili događaji i nepotrebne gužve apelujemo na saobraćajnu policiju i ostale gradske organe da se pozabave ovim pitanjem zbog bezbednosti svih građana Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com