# IstaknuteDruštvo

„Nepobediv“ najbolji sportski edukativni film u Budvi

Film "Nepobediv" o Zoranu Tuti Živkoviću dobio je nagradu kao najbolji sportski edukativni film na II Internacionalnom festivalu BUDVA “Sports&ARTS” u Crnoj Gori koji je upravo održan.

Filmsku priču o sportisti koji je proslavio Niš, Srbiju i Jugoslaviju Zoran Tuta Živković, uradila je niška City Grupa u režiji Vladimira Ristića, a u organizaciji producenta Olivera Paunovića.

Paunoviću je nagradu uručio direktor festivala Miloš Todorović a proslavljeni trener dirnut pažnjom zahvalio se na urađenom filmu.

„Ovaj film svedoči o jednoj sportskoj karijeri, jednom putu koji je za mene bio vrlo lep, ali u isto vreme protkan teškim, odgovornim radom i velikom ljubavlju prema rukometu. U mom karakteru je uvek bio presudan samo rad i rezultat, meren uvek pobedom. Motivisao sam sve oko sebe posebno igrače da ugrade u svoj karakter taj pobednički duh i siguran sam da sam uspeo“, rekao je za Niške Vesti proslavljeni selektor Zoran Tuta Živković.

Oliver Paunović i Zoran Tuta Živković; Foto: Niške Vesti

On dodaje da je film za njega vrlo emotivan iz mnogo razloga, a glavna poruka filma je mladima – kako da postave najveće ciljeve i kako da ostvare vrhunske rezultate.

„Nikada se ne treba predati i nikad odustati, to je bio moj glavni moto koji me je vodio tokom igračke i trenerske karijere. Priznajem da sam teška srca pristao da se snima ovaj film, ali mi je danas drago kada zajedno delimo ovu radost znači da sam ipak uspeo. Nisam uzalud protraćio tolike godine odricanja i rada“, rekao je popularni trener koji se još jednom zahvalio producentu Paunoviću na upornosti, reditelju Vladimiru Ristiću i svima koji su na bilo koji način pomogli da ovo svedočenje i zapis ugleda svetlost dana.

„Prava je čast i zadovoljstvo bilo boraviti ovih dana u Budvi kada je prikazan naš film na festivalu. Reakcije i kritike nam pokazuju da smo uradili dobru stvar. Čuvamo naše niške legende od zaborava i to nam polazi zarukom. Nagrada koju smo dobili jeste i podstrek ali i obaveza, da nastavimo jednako dobro da radimo“, rekao je producent Oliver Paunović.

Film je ovim porglašenjem za najbolji film, automatski ušao u kategoriju svetskih sportskih filmova koji će biti prikazani novembra u Milanu u Italiji.

Nakon Zlatibora i sada Budve, niška premijera dokumentarca „NepobeDiv“ biće organizovana novembra u Nišu.

Prof. mr Aleksandra Lalović, umjetnički konsultant direktora festivala i Oliver Paunović; Foto: Niške Vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com