Društvo

„Neobične“ scene u niškim prodavnicama – ima šećera, nema kupaca

Posle višemesečne nestašice šećera i velike jagme za tim proizvodom, ovih dana se u niškim marketima mogu videti sasvim drugačije scene – puni rafovi i kupci koji prolaze pored njih ne obazirući se.

Prodavci kažu da odnedavno šećer češće dobijaju, a kupuje se mnogo manje nego tokom proteklih meseci.

„Valjda se se završila sezona pripreme zimnice, a i pečenja rakije, pa ljudima nisu više potrebne velike količine. „Obični“ potrošači koji su kupovali odjednom po deset ili 20 kilograma ne potroše mesečno ni kilogram šećera, tako da će im zalihe sigurno potrajati do proleća, možda i duže“, rekla je prodavačica Marija Ilić.

Cena šećera u prodavncima se neznatno razlikuju i kreću se od 107 do 110 dinara. Dobra vest za potrošače je da su rafovi i frižideri prodavnica ponovo popunjeni mlekom, kako pasterizovanim, tako i svežim. Cene se dosta razlikuju, litar pasterizovanog mleka iz uvoza je oko 170 dinara, dok mleko domaćih proizvođača košta od 127 dinara pa naviše.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Paranoicni su vec izponakupovali u uskladistili tone pre poskupljenja, a oni koji nemaju pare- kupe kad im treba i kad moraju.
    Takodje, vlasnici mini marketa i dragstora i iz grada i iz okoline su tovarili i tovarili po nizoj ceni, da bi posle/sada prodavali skuplje i sicarili.
    E, pa, sad ce da stoji na rafovima.
    Nenormalan smo narod.

  2. Kad mafija vratila secer koji je sakrila pred poskupljenja.
    Drugo, nije vise sezona spremanja dzemova, kompota…
    U svajom slucaju zivimo u mafijaskoj i okupiranoj zemlji, neokoloniji sa namesnicima, bandom lopovskom na vlasti. Koja je unistila sve nase da bi kupovali strano . Koja narodna, rodoljubiva vlast bi unistavala svoje i bogatila se od uvoza stranog? Nijedna. To samo neprijateljska vlast radi. Ima mleka? Cijeg? Kineskog u prahu? Sorosevog?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com