Društvo

Neobičan polazak u školu petaka “Radoja Domanovića”

Već je uobičajeno da prvaci u školu polaze uz svečeni doček, ali to ne znači da učenici ostalih razreda ćutke dolaze do svojih učionica. Barem nije tako u OŠ “Radoje Domanović”, a iznenađenje u školi su ovog septembra priredili učenicima petog razreda.

I dok su prvaci do učiteljica stizali prolazeći crvenim tepihom, petacima je priređeno sasvim drugačije iznenađenje. Oni su posle prozivke i upoznavanjem sa razrednim starešinama krenuli u razgledanje grada panoramskim autobusom. Ali ni to nije bilo slučajno.

 

Foto: V.P.

“Prelaz sa razredne nastave na predmetu za mnoge učenike može da bude stresan, pa i dramatičan za pojedinu decu”, kaže Dušica Trišković, direktorka OŠ “Radoje Domanović”. “To se posebno odnosi na ovogodišnju generaciju petaka jer smo formirali nova četiri odeljenja kako bi odeljenja bila ujednačenija što se tiče uspeha. Oni sada u petom razredu neće biti sa istim drugovima i drugaricama sa kojima su proveli četiri prethodne godine”.

Kako bi sve to ublažili i novinu koja očekuje petake ublažili u školi su odlučili da za njih organizuju malu šetnju i razgledanje grada, a panoramski autobus je pravi način za to.

Foto: V.P.

“Da bi prvi dan petacima učinili svečanijim i lepšim odlučili smo da kroz obilazak grada na jedan potpuno neposredan način upoznaju sa novim drugovima sa kojima će biti u odeljenju”, dodaje Dušica Tričković. “Sa njima su krenuli i njihovi predmetni nastavnici koje će na ovaj način, takođe, u jednoj ležernijoj situaciji, upoznati, a ovi im se približili. Nakon tog jednosatnog druženja oni će otići svojim kućama sa novim utiscima, relaksirani, a to će biti i motivacija za rad koji ih očekuje ove školske godine”, ističe Tričković.

I tako su petaci OŠ “Radoje Domanović” na jedan neobičan i nesvakidašnji način započeli svoje “putovanje” kroz više razrede škole. Opušteno, uz smeh i šalu, sa malo istorije o gradu u kome žive. Možda je to jedna od najboljih životnih lekcija kroz koju su svi zajedno prošli.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com