Hronika

NEOBIČAN POKUŠAJ DA SE DOMOGNU EU: Migranti među sadnicama tuja na putu ka Nemačkoj

Carinici svakodnevno sprečavaju migrante da sakriveni među robom u kamionskim tovarima ilegalno prelaze državnu granicu, a da su u tome više nego uspešni govori podatak da je samo tokom prošle godine 1.148 osoba sprečeno u ovakvom naumu.

Međutim, 2. marta 2021. godine carinici i policajci na Horgošu su bili svedoci krajnje neobičnog pokušaja ove vrste, saopštila je Uprava carina.

„Naime, četvorica migranata pokušala su da se domognu EU sakriveni među sadnicama tuja, kojima je bio natovaren makedonski kamion na putu ka Nemačkoj“, ističu u Upravi carina.

Foto: www.carina.rs

Možda bi im pokušaj „kamuflaže“ i uspeo, da na ovom prelazu ne postoji mobilni skener čiji zraci prodiru i kroz 10 sm debeo čelik, kažu carinarnici.

„Кada je pomenuti kamion izdvojen za kontrolu, analiza slike sa skenera je pokazala ljudske konture među zimzelenim rasadom“, objašnjavaju.

Foto: www.carina.rs

Nakon otvaranja tovarnog dela, carinici i policajci su između gusto napakovanih sadnica pronašli četvoricu sakrivenih mlađih muškaraca.

Foto: www.carina.rs

Podsećanja radi pre samo nekoliko dana na jednoj od unutrašnjih ispostava – u Vranju, otkriveno je 10 migranata u kamionskom tovaru iz Grčke, među kojima je bilo i četvoro dece.

Foto: www.carina.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com