Društvo

Nenad spasao Beti iz podnožja Železničkog mosta

Nišlija Nenad Stamenković (35), član tima “Animal rescue Serbia” spasao je minulog vikenda psa koji je bio zarobljen na kamenom ostrvu u podnožju Železničkog mosta.

Stamenković se uz pomoć opreme za spasavanje spustio niz stub Železničkog mosta do kamenog ostrva i otuda izneo ženku rase pit bul, za koju se procenjuje da ima oko godinu i po dana.

“Pas je veoma umiljat iako ima dosta povreda od ujeda drugih pasa. U momentu spasavanja, gnoj i krv curili su mu iz prednje desne noge. Veterinar ga je pregledao i dobio je svu neophodnu terapiju. Zbrinuli smo ga u rehabilitacionom centru za pse. Dobila je ime, zvaće se Beti ”, izjavio je Stamenković.

Stamenković je rekao da pretpostavlja da se radi o jednom o dva psa koje su maloletnici iz romskih naselja poslednjih dana koristili za napade na druge pse.

Foto: Tanja Vidergar

“Ovih dana imali smo prijave na društvenim mrežama da nekoliko maloletnika sa psima šetaju romskim naseljima i bez ikakvog povoda te pse nagone da se bore sa drugim psima. Pas je sinoć primećen na kamenom ostrvu, ali je bilo suviše rizično da ga noćas spasavamo, pa smo to učinili rano jutros”, rekao je Stamenković.

On je kazao da mu je u spasavanju psa puno pomogla Vesna Mitić, takodje član tima “Animal rescue Serbia”, a veliku zahvalnost duguje i Taniki Videgar iz organizacije “Zavod Pit” koja je pokrila troskove pregleda kod veterinara.

Stamenković je u proteklih godinu i po, koliko je deo organizacije “Animal rescue Serbia”, spasao na desetine pasa, mačaka i drugih životinja na jugu Srbije, a uz pomoć svog psa pomogao je pronalaženje starijeg čoveka nestalog u okolini Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com