Društvo

Nemanji Tadiću nagrada “Svetislav Milić” u oblasti sporta

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić“ – mladima od srca donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti sporta dobije Nemanja Tadić, mladi sportista iz Niša, koji se trenutno nalazi u Beogradu na pripremama. Nagrada mu se dodeljuje „za izvanredne rezultate u oblasti sporta“, to je u Gradskoj kući saopštio Marko Vučetić, član komisije za dodelu Nagrada.

Nemanja Tadić, član je plivačkog društva „Delfin“. Iako se suočio sa situacijom sa kojom mnogo stariji od njega ne bi znali kako da se nose, Nemanja Tadić ne samo da je pobedio opaku bolest, već je nastavio sa, kako sam kaže, najvećom borbom – protiv samog sebe. Na taj način mladi Nemanja je dokazao, da se svaka prepreka na životnom putu može prevazići.

Neprestano testira svoje mogućnosti: najpre u plivanju gde je osvojio više medalja, a sada ima novi cilj – da se ostvari u atletici, pa su pripreme za Paraolimpijadu uveliko u toku! Nemanja će pauzu u pripremama napraviti u petak, ne bi li prisustvovao dodeli Nagrada „Svetislav Milić“ u Narodnom pozorištu.

Nemanja je deo i humanitarnih projekata, pa tako učestvuje u akciji koju sprovodi „Nurdor“, a tiče se izgradnje roditeljske kuće, u kojima borave mališani koji se leče od raka, a žive van Beograda.

Nemanji Tadiću će priznanje biti uručeno na Ceremoniji uručenja Nagrada „Svetislav Milić“ u petak, 15. novembra u 12h na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu.


Podsetimo, Organizacija „Nađi Raula“ iz Niša i Centar za inovacije „ITKonekt“ iz Beograda ove godine organizuju prvu dodelu nagrada „Svetislav Milić“ – mladima od srca. Nagrada se dodeljuje u šest kategorija i to: nauka i obrazovanje (srednjoškolci, studenti), kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, ali i u dve specijalne kategorije: institucija godine i ličnost godine. Sutrašnjim objavljivanjem dobitnika u kategoriji ličnost godine, institucija godine i specijalna priznanja, završiće se nedelja objavljivanja dobitnika ovog priznanja.

https://youtu.be/Slzlat4BmHo

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com