Kultura

Nemanji Dimitrijević nagrada za najbolju mušku ulogu

Nemanja Dimitrijević, glumac Akademskog pozorišta SKC-a Niš, dobitnik je nagrade za najbolju mušku ulogu u predstavi ,,Laki komad” koju je režirao Uroš Milojević. Nagradu je dobio na upravo završenom festivalu “Akademikfest” koji je održan u Beogradu.

“Nemanja Dimitrijević oživljava višeslojni satirični lik i potvrđuje moć transformacije na sceni”, navodi se u obrazloženju nagrade stručnog žirija koji je radio u sastavu Tisa Milić, Maksim Milošević i Strahinja Blažić.

“Igrajući čas Đorđa, čas Đođa koji glumi svog oca generala gradi meta-lik, koji je nosilac komedije zabune. Veštom govornom radnjom i igrom dočarava srčanost generala, njegovo razlikovanje od njegovog sina, njihov pređašnji odnos, čini vidljivim komično u dramskom tekstu i nadograđuje ga. Uz brze i jasne promene karaktera, Nemanja predstavlja zamršene odnose Đorđa i oca sa ostalim likovima, dok vremenom istanjuje razlike do samog raspleta komada u kojoj njegova gluma dobija upečatljivu završnicu”, stoji u obrazloženju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com