DruštvoSport

Nemanja ne odustaje od medalja i od industrijske konoplje

Poznat srpski paraolimpijac Nemanja Tadić (26) koji se prošle godine prvi put oprobao u uzgajanju konoplje, namerava da se tim poslom bavi i ove godine.

Tadić je sa mlađim bratom Nebojšom (20) i drugom Strahinjom Stankovićem (27) na svom porodičnom imanju u selu Čokot kraj Niša prošle godine uzgajao konoplju na dva hektara, ali će ove godine značajno uvećati površinu na kojoj će saditi tu biljku.

“Ušli smo u kooperaciju sa firmom čiji je vlasnik naš čovek koji je dugu živeo i radio u Španiji i koji želi da novac stečen radom u inostranstvu investira u Srbiji. Zakupili smo 50 hektara zemljišta u vlasništvu zadruge “Morave Inpeks”, od kojih ćemo 20 iskoristiti za uzgajanje konoplje, a ostatak za sadnju lekovitog bilja poput mente i matičnjaka”, rekao je Tadić za Agroklub.

Dodao je da su ga odlični prinosi i proizvodnja koja nije preterano zahtevna motivisali su da ove godine konoplju zaseje na 20 hektara.

“Proteklih meseci nabavili smo nove traktore i drugu opremu za obradu zemljišta, tako da bi ovih dana trebalo da krenemo sa setvom konoplje. Kiša nam je malo pokvarila planove i odložila setvu, ali verujem da ćemo stići da u preporučenim rokovima završimo taj posao”, izjavio je Tadić.

Ovih dana on se naporno trenira kako bi postigao što bolji rezultat u skoku uvis na Evropskom paraolimpijskom prvenstvu koje se od 1. do 5. juna održava u Poljskoj.

Foto: Nemanja Tadić, lična arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com