Društvo

Nemanja Kovačević, voditelj: Niš je bio i ostao jedan od najsrdačnijih gradova u Srbiji

Pre deset dana poneo je priznanje „Rodoljub Nićiforović“ – za očuvanje tradicije, kulture i humanosti u Novom Pazaru. U Narodnom Pozorištu u Nišu, pre par dana dodeljena mu je nagrada „Svetislav Milić“ za izuzetne rezultate i rad na polju kulture i umetnosti.

Gostujući u emisiji popodne Belle Amie popodne , Nemanja Kovačević, novinar i voditelj, podelio je svoje utiske iz Niša:

„Od sveg srca se zahvaljujem dragim NIŠLIJAMA na dodeljenoj nagradi “Svetislav Milić” koja me je učinila verovatno najsrećnijim čovekom. Najsrećnijim zato što sam ovo priznanje podelio sa mladim junacima, koji bi svojim primerom trebalo da budu uzor mladima širom naše zemlje. Ali i sa prvom damom ove zemlje Tamarom Vučić, suprugom Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je dobila istu nagradu i svojim prisustvom dokazali da uloženi trud uvek dobije priznanje bilo da je to na vreme ili sa zakašnjenjem.”

Niš je bio i ostao svakako jedno od najsrdačnijih i najraspevanijih gradova u Srbiji. Posebnu zahvalnost Nemanja duguje mladom i uspešnom čoveku Jovanu Miliću (osnivaču nagrade), kao i članovima komisije koji su jednoglasno odlučili da ponese nagradu za izuzetne rezultate u kulturi i umetnosti.

“Svakom, a naročito mladom čoveku nagrada znači podrška za ono što je sebi odredio kao profesionalni i životni put, ali i dokazuje to da nije džabe ulagao ni trud, vreme, a ni emocije u ono što je istinski temelj u borbi za opstanak svakog naroda, a to je u mom slučaju tradicija. Tradicija koja je moj životni moto je jedan od najznačajnijih stubova na koji može da računa svaki pojedinac koji se trudi da ovekoveči i poštuje istoriju svojih predaka. Bilo bi suvišno da kažem da je tradicija budućnost srpskog naroda, jer je to istina koju je sama istorija potvrdila.“

Nagradu „Svetislav Milić“ za mir ponela je gospođa Tamara Vučić, supruga Predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Na pitanje kako mu se dopala prva dama Srbije, istakao je:

„Gospodstvena, skromna i harizmatična ličnost, a ipak neposredna i druželjubiva. Mnogo toga je uradila na polju humanitarnog rada. Radujem se što je došla da podrži mlade ljude, ali i da primi zasluženo priznanje za mir. Velika čast je bila poneti nagradu sa njom.„

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com