Kultura

“Nema zagrljaja” ispred Istorijskog arhiva grada Niša

Pesničko veče pod nazivom “Nema zagrljaja”, večeras će biti realizovano u dvorištu Istorijskog arhiva grada Niša.

Učestvuju Spasoje Ž. Milovanović direktor Narodnog pozorišta u Nišu, Nebojša Ozimić kustos Muzeja Logor na Crveom Krstu i Biljana Stanojević pesnikinja iz Niša, a program počinje u 19 sati.

 

“Održaćemo pesničko veče bez ikakvog povoda, sa namerom da sa ljubiteljima poezije podelimo lepe reči i stihove. Svako od učesnika će napraviti svoj izbor. Zašto “nema zagrljaja”? Pa zbog virusa kome je uspelo da nas udalji jedne od drugih, jer činjenica je da smo počeli da se otuđujemo i ponašamo izbezumljeno. Zagrljaj je sušta potreba svakog živog bića. Ljudima, a i ja sam jedna od njih,  teško pada ono sudaranje pesnicama ili, ne daj Bože, peta! Poruka je da ljudi shvate da je sve na nama i da se možemo grliti i rečima”, kaže Biljana Stanojević.

Poeziju će interpretirati i Ivana Nedović i Jovana Đorđević glumice niškog Narodnog pozorišta, dok će Isidora Mitić i Lazar Jovanović Lepi Zare veče obojiti muzikom.

Foto: Istorijski arhiv

“Istorijski arhiv ima 30 stolica, tako da ispunjavamo uslov dozvoljenog broja okupljenih. Pritom, sve se dešava na otvorenom, pa ako i bude znatiželjnih, oni će moći da stoje na stazi, na travi, to već izlazi iz okvira planiranog, ali računamo na savest i odgovornost naših sugrađana”, dodaje niška pesnikinja.

Domaćin pesničke večeri je Istorijski arhiv, a organizator Društvo umetnika Svetionik iz Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com