Društvo

Nema više “mini buseva” u Nišu, kažu u Direkciji

Iako je novi sistem javnog prevoza, uveden početkom februara, po višim standardima nego pre, redakciji Niških vesti žalio se ne mali broj građana na pojedine autobuse. 

Stanovnici iz Knez sela žalili su se Niškim vestima na gužve, posebno u ranim jutarnjim satima. Kažu da su za svaki drugi polazak iz Knez Sela imali “mini buseve”, te da se putnici guraju, a neki i ne mogu da uđu u autobus. 

“Ujutru kada đaci idu u školu busevi su mali, više je putnika pa su gužve prevelike”, kaže čitalac.

Da problem postoji na prigradskim linijama ukazivali su stanovnici ne samo Knez Sela, već i Kravlja, Cerja i Brenice. Busići ili mini busevi im nisu dovoljni, tvrde. Sa druge strane, u Direkciji za javni gradski prevoz kažu da su upoznati sa problemom i da su zaključno sa ovom nedeljom rešili taj problem. 

“To nisu mini busevi, to su autobusi koji imaju 68 mesta. Njihova klasifikacija je klasičan autobus. I mi smo imali primedbe na kapacitet tih autobusa. Prevoznik je imao četiri takva vozila, sada ih je izbacio iz upotrebe i doveo potpuno nova vozila”, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić.

Ovime bi trebalo da je problem rešen. 

“Nije se radilo o tome da ljudi ne mogu da stanu u autobus nego su, eto, možda navikli na malo veći komfor. Ovi su autobusi malo manjih kapaciteta tako da je možda bila malo veća gužva. Ali na zahtev građana uspeli smo i taj problem da prevaziđemo”, dodaje Milić.

Iz Direkcije uveravaju da sada na svim linijama saobraćaju vozila kapaciteta sa više od 100 mesta, a da ako igde postoji problem građani to mogu da prijave. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Danas sam i ja video u Centru ide iz Vrela minibus tsko da nisu svi uklonjeni cista laz samo lazu narod bezveze

  2. Ovo je sramota i bruka. I ovi veliki ne mogu ni da prismrde autobusima NIŠ-EKSPRES-a, a o mini-busevima da i ne pričam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com