Društvo

Nema više „knjižare pod vedrim nebom“

Približava se avgust i vreme kada su osnovci sa svojim roditeljima i srednjoškolci obilazili ulične prodavce polovnih knjiga i tako upola cene pribavljali udžbenike za novi razred ili ih razmenjivali. Odlukom grada za prodavce knjiga, kod kojih se nije samo kupovalo nego su se knjige i razmenjivale, bila je određena lokacija kod Tvrđavskog mosta. Rekonstrukcijom centralnog gradskog trga ove lokacije više nema kao ni trafika koje su se nalazile tu. Prodavci knjiga se sada pitaju gde će oni moći da izlože svoje udžbenike i kako kupci da ih pronađu na novom mestu. Dobro znaju gde bi bilo najbolje da se nalaze. Tamo gde je najprometnije, na početku Obrenovićeve ulice. To bi odgovaralo i roditeljima i deci.

 

 

„Prodavci polovnih udžbenika su već pisali zahtev za neku drugu lokaciju pošto je ona kod mosta gde smo bili godinama i na koju su roditelji i đaci već navikli, rekonstrukcijom trga ukinuta“, kaže Ljiljana koja je  godinama na tom mestu nudila polovne udžbenike u zamenu za druge koji su, takođe, već korišćeni.

 „Skoro dve nedelje čekamo da dobijemo odgovor o tome gde ove godine možemo da radimo, ali nikako da se ta odluka donese i da vidimo gde ćemo i šta ćemo“, kaže ona.

„U zahtevu smo naveli da tražimo neku lokaciju koja bi bila svima dostupna ili na Trgu kod česme ili na početku Obrenovićeve. Ne bi nam odgovaralo da budemo na nekoj zabačenoj lokaciji gde ljudi ne prolaze, jer bi retko ko znao onda gde smo“.

Ljiljana dodaje da je jedini odgovor koji je dobila od gradonačelnika je da će se o tome vrlo brzo odlučivati. Doduše, do početka škole ima još mesec dana, dovoljno da se pribave udžbenici ili da se razmene.

Možda i jeste tako, ali su udžbenici za razmenu bili na raspolaganju osnovcima i srednjoškolcima već krajem jula, a on je, evo na kraju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com