Društvo

Nema više jesenjeg raspusta

U narednoj školskoj godini učenici u Srbiji imaće tri raspusta – zimski, prolećni i letnji, a neće imati jesenji, koji su imali tokom ove godine, predviđeno je školskim kalendarom Ministarstva prosvete.

Nova školska godina i dalje počinje 2.septembra. Prvo polugodište traje do petka 31. januara 2020. godine. Drugo polugodište počinje u utorak 18. februara, a završava se 2. juna za osmake, a 16. juna za đake od prvog do sedmog razreda.

O ove godine zimski raspust podeljen je u dva dela. Prvi počinje u ponedeljak 30. decembra, a završava se u utorak, 7. januara, a drugi deo počinje 3. februara, a završava se 17. februara.

U drugom polugodištu osnovci će odmarati još jednom od školskih obaveza. Osnovci će na prolećnom raspustu biti od 13. do 20. aprila, a srednjoškolci od 15. do 20. aprila.

Maturanti gimnazija sa školom završavaju 22. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih stručnih škola 29. maja, a ostali srednjoškolci nižih razreda se raspuštaju 19. juna.

U školama se praznuju radno Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobar, Sveti Sava 27. januar, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu 22. april, Dan pobede 9. maj i Vidovdan – spomen na Kosovsku bitku 28. juna, kada mnoge škole u Srbiji organizuju podelu đačkih knjižica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com