Region

Nema više drvoreda u Aleksincu

Drvored u Aleksincu u kome je bilo 45 stabala lipe, kestena i bagrema, potpuno je posečen minulog petka.

Gradjani Aleksinca još su u šoku zbog seče stabala za koja tvrde da nisu bila stara i nisu ugrožavala ljude i objekte.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama i komentarima stanovnika ogorčenih zbog seče, a pojedini od njih seču drvoreda porede sa katastrofom koja je to mesto zadesila pre 20 godina kada ga je bombardovala NATO avijacija. Predstavnici opozicije u aleksinačkom parlementu oscenili su seču kao “ekološki ekocid” koji je izveden mimo zakona.

Foto: Mladen Krstić

Prema najavi predstavnika opštine Aleksinac u narednih sedam meseci pešačka ulica biće kompletno rekonstruisana, a umesto lipe i kestena, biće posadjena petogodišnja stabla javora.

Foto: Mladen Krstić

U opštini Aleksinac predstojeće radove pravdaju time da šetalište nije rekonstruisano poslednjih 50 godina, a da stabla lipe, osim što su alergen, oštećuju kanalizaciju i trotoare.

Predstavnici opštine Aleksinac najavili su da će u pešačkoj ulici biti postavljena nova atmosferska kanalizacija, zamenjena javna rasveta i izgradjena fontana, a umesto asfalta biće postavljene granitne ploče.

Rekonstrukcija će koštati oko 170 miliona dinara, od čega će 50 odsto finansirati Ministarstvo privrede koje je i sprovelo javnu nabavku za izvodjenje radova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com