DruštvoVirus Korona

Nema uslova za Filmske susrete, džez festival, kolonije, koncerte, sajmove….

Festival glumačih ostvarenja – Filmski susreti, Nišvil, Književna kolonija Sićevo, Likovna kolonija Sićevo, NIMUS, Dani bureka, Međunarodni gastro-turistički festival, Majksa pesma, Koncert Omladinske filharmonije na Bubnju i Sajam automobila su manifestacije koje ove godine neće biti održane, a ovu odluku je doneo Institut za javno zdravlje na osnovu epidemiološke procene. Njihova je procena je da nema epidemioloških uslova da ove manifestacije budu održane.

‚‚Grad Niš i Štab za vanredne situacije su se zvanično obratili Institutu za javno zdravlje u Nišu u vezi sa predstojećim manifestacijama tražeći mišljenje da li će tih manifestacija ove godine biti ili ne i danas samo dobili zvanično obaveštenje, pojedinačno za svaku manifestaciju da je, uglavnom, kako oni kažu, epidemiološka procena da nema uslova za održavanje nekih manifestacija”, kazala je Dragana Sotirovski, gradonačelnica i komandant Štaba za vanredne situacije u Nišu i dodala da je to odluka struke koju grad mora da poštuje, a kada se okolnosti promene i Institut da saglasnost za određene manifestacije ne rizikujući ničiji život onda će grad u skladu sa tim postupiti.

Ona je podsetila da je na snazi Uredba Vlade o određenim aktivnostima institucija kulture.

‚‚Ono što institucije kulture budu sprovodile pod uslovom da Štabu dostave tačan plan mera i naravno uz saglasnost Instituta za javno zdravlje te manifestacije će biti i dozvoljene. Štab će izdati i zvaničnu naredbu podsećajući na pravila koja već važe u Srbiji, ali ćemo reći i šta može i šta ne može da se održi od manifestacija”, kazala je Dragana Sotirovski.

Sotirovski je dodala da će biti organizovan sastanak sa direktorima institucija u kulturi na kome će se razgovarati o vraćanju redovnim aktivnostima. Sa druge strane komunalna policija će na određenim događajima dežurati i ukoliko se organizator ne pridržava svih navedenih mera, manifestacija će biti prekinuta a organizator kažnjen.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com