Virus KoronaZdravlje

Nema ublažavanja mera!

Nema ublažavanja mera, broj zaraženih i dalje visok, stav je Kriznog štaba. Krizni štab je ipak odlučio da se  se građanima Srbije koji su potpuno vakcinisani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcinom, kao i onim građanima koji su primili jednu dozu vakcine AstraZeneca, omogući da bez negativnog PCR testa ulaze u zemlju. Isto će važiti i za strane državljane.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je i dalje veliki broj zarađenih građana i da su postojeće mere doprinele da ne dođe do naglog eksponencijalnog rasta novozaraženih.

Pošto su brojevi i dalje visoki, potrebno je, ističe, da nastavimo da radimo ono što smo i do sada.

“Da se svi maksimalno pridržavamo postojećih mera i da se svi vakcinišemo, na tome moramo da insistiramo jer nas samo vakcina može dugoročno izvući iz epidemije u kojoj se nalazimo godinu dana”, naglašava pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Krizni štab je, nakon sednice, preporučio da učenici koji pohađaju onlajn nastavu mogu da idu u školu samo na ocenjivanje.

“Ministarstvo prosvete će u koordinaciji sa lokalnim samoupravama pokušati da iznađe mogućnost i model da učenici dođu, kada je neophodno da se ocene, a mora da postoji lični kontak, da im se dozvoli da obave oceinjvanje”, navodi Gojković.

Svi oni koji budu potpuno vakcinisani, sa potvrdom o vakcinaciji, i to sa potvrdom iz Srbije, moći će da uđu u Srbiju bez pi-si-ar testa i bez izolacije kao što je do sada bila, napomenuo je Gojković.

“Moći će bez testa i karantina da uđu u Srbiju ukoliko su vakcinisani vakcinama iz Republike Srbije. Potpuna vakcinacija podrazumeva dve doze ‘sputnjila’, dve doze ‘Fajzera’, dve doze ‘Sinofarma’. S obzirom da Astra-Zeneka za sad ima jednu dozu, podrazumeva se da je jedna doza u ovom trenutku u ravni sa ove tri vakcine”, napominje Gojković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com