Društvo

Nema popravki baraka, grad Niš obezbediće stanove za 10 porodica

Porodice iz Niša, njih desetoro, koje su noćas u velikom požaru montažnih baraka kod gradjevinske škole ostale bez “krova nad glavom” trajni smeštaj dobiće u gradskim stanovima, izjavila je zamenica gradonačelnica Niša Dušica Davidović.

Prema njenim rečima, tri porodice sa decom, odnosno ukupno deset lica, noćas je urgentno zbrinuto u Sigurnoj kući, a ostali su noć proveli kod rodjaka, prijatelja i komšija.

“U narednim nedeljama nastojaćemo da te ljude trajno smestimo jer oni ne mogu da se vrate tamo gde su do sada stanovali, niti taj prostor može da se sanira”, istakla je danas Davidović.

Formirana je komisija koja bi za nedelju ili dve trebalo da utvrdi koji stanovi kojima grad raspolaže mogu biti iskorišćeni za trajni smeštaj.

Kazala je da će privremeni smeštaj za sedam porodica biti obezbedjen u prihvatilištu za odrasle u ustanovi “Mara” i u Romskom kulturnom centru.

Foto: S.P.

“U prihvatilištu smo obezbedili jednu trokrevetnu sobu za jednu porodicu, a u Romskom kulturnom centru moći će da budu svi ostali koji to žele. Mi smo zajedno sa Crvenim krstom za taj prostor obezbedili krevete, ćebad i posteljinu”, rekla je Davidović.

Dodala je da će za osobe koje budu smeštene u Romskom kulturnom centru, ustanova “Pčelica” obezbedjivati tri obroka dnevno i još dve užine za decu.

“S obzirom da su ljudi bežeći od vatre izašli na ulicu samo u onome u čemu su bili obučeni, obezbedićemo im i garderobu i udžbenike za decu školskog uzrasta”, navela je Davidović.

Montažne barake u Ulici Aleksandra Medvedeva požar je zahvatio sinoć nešto pre 20 časova, a u gašenju je učestvovalo 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila i dve ekipe Vojske Srbije.

Prema rečima stanara, vatra je zahvatila barake nakon što se zapalio dimnjak u jednom od stanova.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da je jutros započeo uvidjaj koji treba da utvrdi šta je uzrok požara.

Veliki požar u Nišu (FOTO I VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com