Virus KoronaZdravlje

NEMA MESTA OPUŠTANJU: Preminula još jedna osoba, zaraženo novih 59

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminula jedna osoba. Potvrđeno je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saoštilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupan broj žrtava povećan je na 754.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 2.667 osoba, a registrovano je 59 novih slučajeva zaraze. Na respiratorima je 21 pacijent.

U Srbiji je od početka epidemije zvanično potvrđen 33.901 slučaj infekcije. Ukupno su 284 osobe hospitalizovane.

Procenat smrtnosti je 2,23 odsto. Do 15.45 časova 4. oktobra u Srbiji je testirano ukupno 1.154.457 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U ovom trenutku nisu se stekli uslovi za održavanje masovnih sportskih događaja, jer bi bili veliki rizik za širenje koronavirusa, izjavio je imunolog Srđa Janković za televiziju Pink.

Naveo je da neki modeli previđaju pik virusa u novembru, ali da to nije neminovnost koja teče mimo nas.

On je rekao da za sada ne očekuje neke drastične restriktivne mere, ali da situacija mora da se prati.

“Sve zavisi od nas. Predviđanje je samo predviđanje. Ako rigoroznije sprovodimo mere, porast zaraženih će biti mali, ako budemo odustali od mera obolevanje će biti veće”, istakao je Janković.

Situacija se pogoršava u Pčinjskom okrugu. U kovid ambulanti dnevno se pregleda po osamdesetak pacijenata, a od toga je trećina prvih pregleda, povećava se i broj hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnicama, prenosi RTS.

Štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju sve preventivne mere zaštite od koronavirusa.

Od prošle nedelje u Vranju počinje da se beleži svakodnevno porast novoobolelih, od 72 registrovanih, četvoro je novozaraženih u Vranju, Bujanovcu i Preševi.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com